Planinarski dom u Radoboju lani je dobio nagradu za najbolji planinarski objekt u Hrvatskoj

“Lani smo bili na 17 izleta u Hrvatskoj i Sloveniji, a naš planinarski dom najbolji je u državi”

Objavljeno: 02.02.2024. zagorjeinternational

Hrvatsko planinarsko društvo (HPD) Radoboj trenutno broji oko 260 članova iz cijele sjeverozapadne Hrvatske, grada Zagreba i okolice, Međimurja, Varaždinske županije, pa i Slovenije. U prošloj godini HPD Radoboj održao je ukupno 17 izleta u Hrvatsku i Sloveniju, a četiri izleta organizirana su za i učenike radobojske Osnovne škole Side Košutić kako bi im se ukazala dobrobiti planinarstva i važnost boravka u prirodi.

Održana je i prva Opća planinarska škola u suradnji s Hrvatskim planinarskim savezom koja je završila sredinom ožujka prošle godine uz mnogobrojne uspješne polagatelje ispita i proslavu u Planinarskom domu u Radoboju. Održani su i tečajevi te ispiti za planinarske vodiče, vodiče A standarda te vodiče za ljetno planinarenje, seminari Hrvatskog planinarskog saveza, ugošćeni su izviđači, održan je NTC kamp, klubovi padobranskog jedrenja i mnoge studentske udruge.

Velika nagrada za kraj godine

U srpnju je održan tradicionalni noćni uspon na Strahinjčicu gdje se proslavio treći rođendan udruge HPD-a Radoboj uz brojne posjetitelje iz cijele sjeverozapadne Hrvatske. Radoboj redovito posjećuju planinari iz cijele Hrvatske te iz brojnih udruga i društava, udaljenih regija i većih gradova Hrvatske poput Crikvenice, Lošinja, Osijeka, Šibenika, Rijeke, Požege, Koprivnice, Makarske, Slavonskog Broda, Karlovca, Cresa i Virovitice.

Za kraj godine stigla je prestižna nagrada za Hrvatsko planinarsko društvo Radoboj i Općinu Radoboj. Naime, Planinarski dom u Radoboju dobio je nagradu za najbolji planinarski objekt u Hrvatskoj u prošloj godini, a nagradu su preuzeli predsjednica HPD-a Radoboj Marija Poljak i potpredsjednik Daniel Voska.

Hrvatsko planinarsko društvo Radoboj zahvaljuje se svim članovima udruge na radu, volji i doprinosu te poziva sve zainteresirane na nove planinarske pohode i boravak u prirodi uz društvo i aktivno druženje.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba