Prijave za upis djece s teškoćama u razvoju moguće su do 31. ožujka

I u Varaždinskoj županiji e-upisi djece u osnovnu školu, danas počinju prijave za djecu s teškoćama

Objavljeno: 01.02.2024. zagorjeinternational

Upisi u prvi razred osnovne škole će se i u Varaždinskoj županiji prvi put provoditi elektronički, putem Nacionalnog informacijskog sustava upisa u osnovne škole. Prijave za upis djece s teškoćama u razvoju moguće su od danas pa do 31. ožujka na ovom linku.

Za redovan upis djece u prvi razred osnovne škole prijave će biti otvorene 22. veljače, također putem ovog linka, a roditelji će prijave moći podnijeti do 31. ožujka.

Roditelji će u sustavu moći vidjeti podatke svog djeteta

U sustavu će roditeljima biti vidljivi opći podaci o djetetu te škola na čijoj se listi školskih obveznika dijete nalazi prema mjestu prebivališta, odnosno boravišta. Odmah po podnošenju prijave roditelji će moći odabrati mogućnosti koje im se nude u dodijeljenoj školi, primjerice izborne predmete, produženi boravak i slično.

Također, imaju li za to razloge, roditelji će prilikom podnošenja prijave moći izraziti želju za upis u drugu školu od one kojoj dijete pripada prema upisnom području. Uz to, roditelji će od 22. veljače do 31. ožujka moći podnijeti i zahtjev za prijevremeni upis u prvi razred osnovne škole, kao i zahtjev za privremeno oslobađanje od upisa u prvi razred osnovne škole.

S obzirom na to da se u sustav za elektroničke upise u osnovne škole ulazi preko portala e-Građani, roditelji koji nemaju vjerodajnice za ulazak u portal moraju se javiti školi kojoj pripadaju prema upisnom području koja će prijavu za upis njihovog djeteta izvršiti umjesto njih. Za sve ostale informacije, termine testiranja u školi, liječničkih pregleda i laboratorijskih pretraga potrebno je pratiti stranice škole kojoj dijete pripada prema upisnom području.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba