"Želimo pridonijeti njihovom neometanom odrastanju od najranije dobi"

KONJŠČINA: Općina sufinancira troškove logopedije za najmlađe mještane

Objavljeno: 30.01.2024. zagorjeinternational

Općina Konjščina sufinancira troškove logopedskih usluga roditeljima s općinskog područja čija su djeca korisnici ove vrste zdravstvene terapije. Stoga se pozivaju roditelji djece koja koriste logopedske usluge da se jave u Jedinstveni upravni odjel Općine Konjščina, odnosno da dostave podatke o logopedskom kabinetu.

Podaci su potrebni da bi Općina mogla s logopedskim kabinetima sklopiti ugovore o sufinanciranju troškova logopedskih usluga. Općina sufinancira iznos od 15 eura po terapijskom satu.

Načelnica Krok: Želimo da djeca neometano odrastaju

– Riječ je o odluci kojom smo konkretizirali već raniji prijedlog da se novac za ovu potrebu osigura u proračunskim sredstvima. Odlukom o sufinanciranju troškova logopeda za naše najmlađe sumještane želimo pridonijeti njihovom neometanom odrastanju od najranije dobi. Također, za roditelje djece koji imaju zajamčenu minimalnu naknadu i u evidenciji su nadležne ustanove socijalne skrbi, u Općini smo osigurali financiranje u punoj cijeni sata logopedske ustanove – objasnila je načelnica Anita Krok, dodavši da se radi na realizaciji trajnog rješenja.

– Riječ je o privremenoj mjeri s obzirom na to da je naša želja u dječjem vrtiću zaposliti logopeda, za što smo već nekoliko puta raspisivali natječaje. Nadam se da ćemo uskoro zaposliti osobu na ovom radnom mjestu, time bismo dobili najkvalitetnije rješenje uklopljeno u odgojno-obrazovne programe naše predškolske ustanove – rekla je Krok.

Pokriva se cijela ova godina

Iz Općine dodaju da je novac osiguran za djecu kojoj je na temelju medicinskih nalaza, dijagnostičkim pregledom utvrđena nužnost logopedske terapije, a čiju osnovanost utvrđuje logopedski kabinet.

– Općina će neposredno plaćati račune ovlaštenim logopedskim kabinetima na temelju mjesečno ispostavljenih računa. Donesenom odlukom pokriva se cijela 2024. godina, a novac smo osigurali u općinskom proračunu – zaključila je načelnica Krok.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba