Načelnik Poljak: Udruge doprinose razvoju i napretku Bednje, one promiču baštinu bednjanskog kraja i kulturno stvaralaštvo

BEDNJA: Za financiranje programa i projekata udruga osigurano više od 41.000 eura

Objavljeno: 30.01.2024. zagorjeinternational

Općina Bednja raspisala je javni poziv za financiranje programa i projekata udruga na području Općine u 2024. godini.

Riječ je o programima i projektima udruga od interesa za opće dobro, odnosno programima koje provode udruge koje svojim aktivnostima doprinose ispunjavanju ciljeva i prioriteta definiranih planskim dokumentima Općine, a koji se provode na području Bednje. U općinskom proračunu predviđeno je 41.400 eura.

Načelnik Poljak: Nastavljamo surađivati s udrugama

Kako je rekao načelnik Damir Poljak, Bednja je oduvijek podržavala rad svojih udruga.

– Osim što ispunjavaju društvene potrebe naših mještana, udruge također doprinose razvoju i napretku Bednje. One promiču baštinu bednjanskog kraja i kulturno stvaralaštvo te potiču razvoj turizma, sporta i obrazovanja, stoga im nastavljamo biti partner koji će im u tome pomoći. Potporama nastojimo olakšati provođenje projekata te zajedno stvarati bolju i za život kvalitetniju sredinu u kojoj će mještani svih dobnih skupina imati dostupan društveni sadržaj – kazao je načelnik Poljak i pozvao udruge da se prijave na javni poziv.

Rok za podnošenje prijava na javni poziv je 8. ožujka, a detaljne informacije o javnom pozivu dostupne su na stranicama Općine. Udruge, čiji su programi i projekti financirani u prošloj godini, obvezne su dostaviti izvješća o izvršenju projekta/programa za 2023. godinu sukladno ugovoru o dodjeli financijskih sredstava najkasnije do 26. veljače.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba