FOTO: Udruga pčelara Krapina proslavila 40 godina rada

Objavljeno: 26.01.2024. zagorjeinternational

Udruga pčelara Krapina je 20. siječnja održala Izborno-izvještajnu skupštinu, a ujedno proslavila i četrdeset godina rada i djelovanja.

Dosadašnji, a ujedno i novoizabrani predsjednik Siniša Jurinjak zahvalio se prisutnim gostima na potporama, ali i na odličnoj suradnji s ostalim pčelarskim udrugama te organizacijama u Hrvatskoj i inozemstvu. Istaknuo je potom aktivnosti udruge u prošloj godini, rekavši da je i 2023., kao i svaka godina prije, započela stručnom edukacijom.

– Kolega pčelar Miroslav Antolčić u veljači je održao predavanje na temu ‘Moj način pčelarenja kroz godinu’. Potom smo posjetili Dane meda u Pazinu, gdje smo uz sajam posjetili i znamenitosti u Pazinu te Trsat. U suradnji sa Savezom PUKZŽ bili smo i na sajmu u Gudovcu – rekao je predsjednik Jurinjak te pohvalio šest članova Udruge koji su uspješno završili uvodni tečaj senzorske analize meda i bili dio stručnog povjerenstva 21. Ocjenjivanja i izložbe meda Krapinsko-zagorske županije koje se održalo u Krapini.

Izvrsni rezultati

Jurinjak je zatim istaknuo izvrsne rezultate članova udruge koji su osvojili 12 zlatnih, sedam srebrnih i jednu brončanu medalju.

– Tako visoke ocjene za bagremov med na ovom, ali i na inozemnim natjecanjima motivirale su naše članove da proizvode svojih pčela zaštite oznakom izvornosti na razini Europske unije te od četiri certificirana proizvođača Zagorskog bagremovog meda imamo dvojicu koji dolaze baš iz naše udruge, to su OPG Josip Krog i OPG Mario Kozina – kazao je Jurinjak i dodao da su tim povodom, ali i povodom obilježavanja jubilarnog rođendana udruge, izrađene zastava, male zastave kao privjesci, baner i kalendari.

Gregurović: Podržavamo i potičemo pčelarstvo

Veliku obljetnicu članovima udruge čestitao je krapinski gradonačelnik Zoran Gregurović.

– Naši vrijedni pčelari već toliko godina svojom upornošću, zajedništvom i radom pokazuju veliku ljubav prema pčelarstvu te tako promoviraju ovu granu poljoprivrede, ali i grad Krapinu, a svoj entuzijazam pritom nastoje prenijeti na mlađe generacije. Želimo podržati i poticati pčelarstvo, stoga ćete u Gradu Krapini uvijek imati podršku i dobrog suradnika – poručio je pčelarima gradonačelnik Gregurović i poželio vrlo uspješnu pčelarsku 2024. godinu.

Za svoj trud i predanost te dugogodišnje članstvo zahvalnice su primili Miroslav Ferjanić, Dominik Krog, Mirko Šaško, Branko Tušek i Dragutin Kiseljak.

Dodajmo i da je udruga za uspješnu suradnju primila vrijednu donaciju od dva nova grijača za med kolege pčelara i uzgajivača matica Petra Kolara iz Slovenije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba