FOTOGALERIJA: Oni su među vodećima u regiji u projektiranju, stručnom nadzoru i energetskom certificiranju, u segmentu visokogradnje i niskogradnje

DESETLJEĆE IZVRSNOSTI: ‘Zagorje pro kon’ ponosno proslavio 10 godina uspješnog rada

Objavljeno: 26.01.2024. AB

Deset godina. Nekome zvuči malo, nekome dosta. No, nekome tko je počeo kao mala firma s dvoje zaposlenih, a sada je prerastao u jedne od vodećih i najtraženijih partnera u građevinskom sektoru u regiji, definitivno obljetnica koja se s ponosom mora proslaviti.

Projektni ured ‘Zagorje pro kon’ osnovan je 2014. godine s vizijom pružanja vrhunskih usluga projektiranja i gradnje. Od tada, s predanim radom i stručnošću, prepoznatljivo su ime u pružanju usluga projektiranja, stručnog nadzora i energetskog certificiranja u segmentu visokogradnje i niskogradnje. Danas tim broji 11 vrhunskih profesionalaca iz različitih područja koji svojom stručnosti, kreativnošću i posvećenosti ideje klijenata pretvaraju u stvarnost.

FOTO: Roman Horvat

– U tih 10 godina, sve te krizne situacije, od potresa, divljanja cijena, do potražnje ljudi, sve su to za nas bili izazovi s kojima smo rasli. Ustvari, ti izazovi su nama donijeli pozitivne stvari. Povećali smo broj ljudi s dva na 11 i postali smo vodeći partner 20-ak općina na nivou županije, s kojom također surađujemo, kao i s ostalim renomiranim investitorima. Etablirali smo se kao ozbiljan ured koji može u svakom trenutku sve te situacije podnijeti, odraditi i realizirati – rekao nam je na proslavi njihovog jubileja u Punkt Beer Houseu direktor Dubravko Kampuš i dodao:

– Ovdje su sve, prije svega, moji dragi ljudi. Kao vlasnik i direktor tvrtke imam ideju i viziju da svaki naš investitor, partner bude i naš poslovni partner, ali s većinom njih smo formirali prijateljski odnos. Mi nismo tvrtka koja dođe, odradi i naplati. Svi oni znaju, a pogotovo javni naručitelji, da nas mogu nazvati u bilo kojem trenutku i dobiti informaciju koju trebaju, nevezano ako mi radimo taj projekta ili ne. Izazovna su vremena, natječaji se otvaraju svakog tjedna, svakoga dana. Mi smo krenuli u digitalnu tranziciju, krenuli smo zeleno, koristimo električna vozila. Želimo biti zeleni, ekološki i digitalni. Sve vezano na prateće trendove Europe i svijeta – rekao je Kampuš, pozdravljajući svoje goste na proslavi kolege, djelatnike, poslovne partnere i prijatelje.

FOTO: Roman Horvat

Cilj tvrtke ‘Zagorje pro kon’ je, kaže, osigurati uspješnu i visokokvalitetnu realizaciju građevinskih projekata, te stvaranje estetski privlačnih, funkcionalnih i održivih rješenja, uz pažljivo uvažavanje specifičnih zahtjeva klijenata. Ističu raznovrsno područje djelovanja koje uključuje obiteljske kuće, višestambene zgrade, poslovne i javne objekte, škole, dječje vrtiće, fakultete, bolnice, zdravstvene i kulturne institucije, hotele, sportske i rekreacijske objekte, crkve, vjerske objekte, industrijske komplekse, ceste, infrastrukturne projekte te sanaciju klizišta.

Visoki standard

– Sposobnost prilagodbe omogućava nam jednostavno usklađivanje s različitim zahtjevima tržišta, čime osiguravamo visok standard i zadovoljstvo naših klijenata – istaknuo je direktor Kampuš.
Usluge koji nude klijentima obuhvaćaju projektiranje objekata visokogradnje i niskogradnje, od idejnih, glavnih i izvedbenih projekata, stručni nadzor, savjetovanja investitora i certificiranje te vođenje projekata od ideje do uporabe, a njihova predanost rezultira moćnim brojkama – više od 500 uspješno dovršenih projekata i suradnja s više od 220 partnera u posljednjih deset godina.
‘Zagorje pro kon’ nije samo tvrtka koja ostvaruje poslovne uspjehe, također je društveno odgovorna organizacija koja aktivno podržava zajednicu putem donacija i potpora, pa tako surađuju i SOS Dječjim selom, raznim udrugama i društvima ‘Naša djeca’.
Njihov angažman za okoliš jasno se očituje u zelenim praksama koje provode, a kao glavni partneri u stvaranju kvalitetnijeg života za sve dionike, prepoznaje važnost održivosti i dugoročnog doprinosa zajednici kojoj pripadaju.

FOTO: Roman Horvat

– S ponosom surađujemo s raznim privatnim i javnim investitorima, naša predanost izvrsnosti odražava se u nizu značajnih projekata na kojima smo radili, ističući se u oba sektora. Izrada izvedbenih projekata i projekata izvedenog stanja Aglomeracije Zabok – Zlatar, stotine kilometara projektiranih prometnica, deseci projekata sanacija klizišta pozicionirao je tvrtku kao vodeći ured u izradi projekata niskogradnje u Krapinsko- zagorskoj županiji. Realizirali smo projekte izgradnje sportskih dvorana u Krapinskim Toplicama, Gornjoj Stubici i Stubičkim Toplicama, projekte dogradnje Osnovne škole Stubičke Toplice, brojne projekte energetskih obnova javnih zgrada, stvarajući moderne i funkcionalne prostore za sportske aktivnosti i društvena okupljanja. Istovremeno, ‘Zagorje pro kon’ etablirao se na projektima proizvodno- poslovnih građevina udovoljavajući visoke standarde i zahtjeve naručitelja, gdje s ponosom možemo istaknuti projekte za tvrtke Prostoria d.o.o., Meditex, Metalis d.o.o., Vetropack Straža d.d., Due-di d.o.o., Sinago, NGH grupa d.o.o., Veltim d.o.o., Slavnoski Hrast d.o.o., Terme Jezerčica i druge – kazao je direktor Kampuš.

Novi izazovi

Posebno su, dodaje, ponosni na projekte vodnog gospodarstva, uključujući izradu projekata uređaja za pročišćavanje otpadnih voda u Jastrebarskom, Novigradu i Umagu.

– Potres 2020. godine donio je nove izazove za našu tvrtku te smo iskustvo u pregledu građevina stradalih u potresu prenijeli na izradu projektno tehničke dokumentacije za konstruktivne i cjelovite obnove javnih i privatnih objekata. Ističemo konstruktivne obnove Župne crkve u Velikom Trgovišću, zatim Župne crkve i Župnog dvora u Gornjoj Stubici, cjelovite obnove Specijalne bolnice u Krapinskim Toplicama, zgrade javne namjene u Donjoj Stubici te projektiranje zamjenskih kuća stradalih u potresu u Krapinsko- zagorskoj i Zagrebačkoj županiji. S ovim projektima nastavljamo postavljati standarde u kvaliteti, održivosti i ekološki odgovornom poslovanju – zaključuje direktor Dubravko Kampuš.

FOTO: Roman Horvat

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba