Razlog je neslaganje s predsjednikom Aleksanderom Čeferinom, koji ga je i doveo u svoj tim

ŠOK: Legendarni kapetan ‘Vatrenih’ napušta UEFA-u

Objavljeno: 25.01.2024. zagorjeinternational

Zvonimir Boban šokirao je jutros nogometni svijet odlukom da napušta svoje mjesto u UEFA-i!

Razlog je neslaganje s predsjednikom Aleksanderom Čeferinom, koji ga je i doveo u svoj tim. Naime, Slovenac je odlučio kandidirati se i za četvrti mandat, što se kosi s Bobanovim načelima i pravilom koje je sam Čeferin ukinuo, pišu 24sata.

Boban: Žao mi je i tužan sam

– Razgovarao sam s predsjednikom Čeferinom o problemu koji se dogodio tijekom posljednjeg sastanka Uefinog Izvršnog odbora u Hamburgu. Riječ je o prijedlogu o izmijeni statuta UEFA-e kako bi se Čeferinu, na sljedećem Kongresu 8. veljače u Parizu, omogućila nova kandidatura nakon ovog mandata, koji mu je trebao biti posljednji. Nakon što sam izrazio svoju najveću zabrinutost i potpuno neslaganje s načinom i samim prijedlogom, predsjednik mi je odgovorio da za njega ne postoji nikakav pravni niti moralno-etički problem, i da će bez ikakve sumnje nastaviti s tom, po mom mišljenju, pogubnom idejom. Žao mi je i tužan sam, ali napuštam UEFA-u – rekao je Boban u razgovoru za Sportske novosti.

UEFA je objavila kratko priopćenje u kojem stoji: ‘Zvonimir Boban sporazumno je napustio našu organizaciju. Boban nam se pridružio 2021. kao šef za nogomet i pokrenuo je nekoliko važnih projekata tehničkog razvoja, uključujući i pokretanje UEFA Football Boarda i Youth Football Foruma. UEFA je zahvalna Bobanu za predan rad i želi mu sreću u budućim izazovima.’

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba