"Potičemo razvoj i osiguravamo opstanak mladih te smo za mlade poduzetnike izdvojili najviše"

DONJA VOĆA: Općina je u TOP 10 onih koje izdvajaju najviše za poduzetnike, evo što nam je rekla načelnica Kočet

Objavljeno: 18.01.2024. zagorjeinternational

Općina Donja Voća našla se na listi deset općina koje najviše izdvajaju za potpore poduzetnicima. Prema podacima Ministarstva financija, ta je općina zauzela šesto mjesto.

Tim povodom nazvali smo načelnicu Sanju Kočet koja nam je ukratko objasnila o čemu se ovdje radi.

“Raspisali smo natječaj. Odaziv je bio jako, jako dobar”

– Mi smo prvi put s mjerom javnog natječaja išli prošle godine, to je prvi put da je Općina raspisala taj natječaj u iznosu od 27.000 eura. Ta sredstva smo osigurali i ove godine, lani smo isplatili 8400 eura iz proračuna na temelju ukupnih prijava. Odaziv je bio jako, jako dobar, veseli nas da smo podijelili sva sredstva, najviše iz sektora poljoprivrede, gospodarstva i turizma. Potičemo razvoj i osiguravamo opstanak mladih te smo za mlade poduzetnike izdvojili najviše, čak do 70 posto bespovratnih sredstava. Moram naglasiti i da smo do prošle godine, nakon pandemije koronavirusa, imali za sve poduzetnike oslobođenje od plaćanja komunalne naknade – rekla nam je načelnica Kočet.

Općina Donja Voća skrbi i o mladim ljudima. Tako je uoči novogodišnjih blagdana pet mladih obitelji dobilo vrijedan dar. Naime, provodeći vlastite demografske mjere, Općina im je dodijelila bespovratne potpore za izgradnju, kupnju, adaptaciju, energetsku obnovu ili infrastrukturno opremanje stambenog objekta.

Načelnica Kočet potpisala je ukupno pet ugovara s mladim obiteljima. Radi se o demografskoj mjeri, a ugovori se odnose na adaptacije postojećih stambenih objekata. Poziv je bio namijenjen isključivo mladim obiteljima, a maksimalni iznos koji je obitelj mogla ostvariti je 7000 eura.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba