DVIJE LITRE GEMIŠTA? Sutkinja ga je kaznila s ukupno 1740 eura

2,7 PROMILA: Mortus pijani Joža (40) skrivio prometnu nesreću u kojoj je ozlijeđen njegov suvozač Štef

Objavljeno: 14.01.2024. zagorjeinternational

Prema presudi, on je potkraj srpnja u 23:15 sati u Svetom Križu u Zagorju upravljao automobilom pod utjecajem alkohola od čak 2,7 promila. U blagom lijevom zavoju izletio je s ceste te prednjim desnim kotačem naletio na betonski kolni ulaz obiteljske kuće.

Lakše tjelesne ozljede

Suvozač Štef vozilom hitne prebačen je u bolnicu u Zabok gdje su mu utvrđene lakše ozljede. Joža je u nesreći prošao neozlijeđen premda nije bio vezan. Policija ga je odmah uhitila i smjestila u Policijsku postaju Klanjec na triježnjenje.

Policajac Luka svjedočio je na sudu kako je Joža bio pod vidnim utjecajem alkohola jer je imao jaki zadah na alkohol te teturao u hodu.

2,7 promila

– Kolega Vinko ga je alkotestirao i sjećam se da je alkometar pokazao više od 2 promila. Pitao sam ga što je pio te večeri, rekao je da je popio dvije litre gemišta od podneva do večeri – naglasio je policajac Luka.

Joža se nije odazvao na sudsko ročište. Sutkinja ga je kaznila s ukupno 1740 eura i 87 eura troškova postupka. Od kazne mu se oduzima 80 eura jer je dva dana proveo u pritvoru. Dobio je i tromjesečnu zabranu vožnje.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba