Prevozio je deset imigranata, neki od njih bili u prtljažniku

LAGAO POLICIJI: Otkriveno tko je i kako izazvao tragediju na A1 u kojoj je dječak izgubio roditelje

Objavljeno: 14.01.2024. zagorjeinternational

Građanina Moldavije (30) sumnjiči se da je, krijumčareći migrante, izazvao prometnu nesreću vozeći automobil na autocesti A1 kod Netretića 6. siječnja u kojoj su poginule tri osobe, a 12 ih je ozlijeđeno, izvijestilo je Županijsko državno odvjetništvo (ŽDO) u Karlovcu, piše Index.

Ozlijeđen je maloljetnik iz Rijeke koji je u nesreći izgubio roditelje u dobi od 47 i 46 godina, a smrtno je stradao i jedan migrant nepoznatog identiteta. Ukupno je šest osoba teško ozlijeđeno. Karlovačka prometna policija podnijela je jučer protiv tridesetogodišnjaka iz Moldavije kaznenu prijavu. 

Neki migranti bili u prtljažniku

Prenosimo DORH-ovo izvješće u potpunosti

– Osnovano se sumnja da je u automobilu mađarskih oznaka, koji može primiti vozača i još četiri putnika, prevozio deset državljana Egipta i jednog državljana Sirije koji su nezakonito ušli u Hrvatsku, pri čemu su neki migranti bili smješteni u prtljažnik automobila. Unatoč tome što je bio svjestan opasnosti zbog takvog prijevoza, prebrzo je vozio ka sjeveru, a onda skrenuo udesno, prešao na zaustavnu traku i desnom bočnom stranom udario u zaštitnu metalnu ogradu uz jugoistočni dio autoceste. Zatim je u nekontroliranom kretanju i zanošenju ulijevo prešao pojas s dvostrukom metalnom ogradom i završio na suprotnoj traci autoceste, te prednjim desnim dijelom vozila udario u prednji dio automobila hrvatskih registracija kojim su Riječani putovali doma – objavio je DORH.

Moldavac tvrdio da je bio suvozač

Moldavac je bio podvrgnut operativnom zahvatu i isprva je tvrdio da je bio suvozač. Po iskazima liječnika u Općoj bolnici Karlovac, rekao je da ima 25 godina, dok se za ostale strance procijenilo da su maloljetnici. Nakon liječenja u Karlovcu prebačen je u Zagreb.

Županijski državni odvjetnici u Karlovcu su tražili da se Moldavcu odredi istražni zatvor zbog mogućnosti bijega i ponavljanja djela, a sudac istrage Županijskog suda u Karlovcu je odredio pritvor samo iz prvog razloga, naveo je ŽDO Karlovac i najavio zbog toga žalbu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba