NOVI PUT: Stradala djelatnica i dva korisnika koji su operirani i izvan životne opasnosti

BOSILJ: Nadam se da će se brzo oporaviti te da će prenoćište i dalje ispunjavati svoju svrhu sigurnog mjesta

Objavljeno: 20.12.2023. zagorjeinternational

Policijska uprava varaždinska ranije je izvijestila o užasnom događaju koji se dogodio jučer u prenoćištu za beskućnike u Varaždinu.

Žena (37) upala je u kuhinju prenoćišta te izbola troje ljudi. Ozlijeđeni se trenutno nalaze u varaždinskoj bolnici. Na cijelu situaciju reagirao je i gradonačelnik Neven Bosilj. Riječ je o nastradaloj djelatnici prenoćišta te dvojici korisnika, a Bosilj je izrazio žaljenje, prenosi Varaždinski.  

– Grad Varaždin sa Zavodom za socijalni rad – područnim uredom Varaždin i Udrugom ‘Novi put’ koja upravlja prenoćištem, želi osobama koje su se našle u nezavidnoj situaciji beskućnika pružiti što bolje uvjete. Do sada smo imali lijepa iskustva u druženju s korisnicima posebno u blagdansko vrijeme. Nažalost, sve nas je neugodno iznenadio događaj u kojem su nastradale tri osobe. Nadam se da će se brzo oporaviti te da će Prenoćište i dalje ispunjavati svoju svrhu te biti sigurno mjesto za sve osobe kojima je takvo mjesto neophodno. Zaposlenicima Udruge Novi put koji brinu o beskućnicima izražavamo podršku te smo uvjereni da će unatoč ovom incidentu nastaviti svoj plemeniti rad – naglasio je Bosilj.  

Ravnatelj varaždinske bolnice Damir Poljak kazao je da djelatnica ima površinsku ranu i otpuštena je iz bolnice, dok su dvoje korisnika prenoćišta operirani zbog uboda u vrat i trbuh, ali su izvan životne opasnosti.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba