“Zima u Trakošćanu”

Održana zanimljiva radionica “Daruj mi rožicu”, a potom i “Druženje s groficom Mraz”

Objavljeno: 19.12.2023. zagorjeinternational

Dvor Trakošćan i ove zime nudi bogat program pod nazivom “Zima u Trakošćanu“ kojim želi potaknuti sve generacije na sudjelovanje u zabavnim i edukativnim radionicama te ostalim sadržajima.

Tako se ove subote u galeriji Dvora Trakošćan u 10.30 sati održala besplatna radionica pod nazivom “Daruj mi rožico“ gdje su sudionici imali priliku vidjeti kratki film o izradi cvijeća od krep papira koji je nastao u okviru projekta “Daruj mi rožicu“ udruge ‘Kajkaviana’ i Etnografskog muzeja u Zagrebu, a koji je bio financiran sredstvima Ministarstva kulture  i medija Republike Hrvatske. 

Budući da se radionica održala u vrijeme Došašća, izrađivalo se cvijeće koje može služiti kao dio božićnog ‘kinča’. To su zapravo cvjetovi kojima se ukrašava ‘cimer’, odnosno božićna jelka, a radionicu je vodila Danica Leštek.

U nedjelju je Dvor Trakošćan u suradnji s Umjetničkim studijom ‘Respect’ održao adventsko-animacijski program pod nazivom “Druženje s groficom Mraz” koji je primarno bio namijenjen mlađim generacijama. U programu je sudjelovala i Grofovska svita udruge Plemićke mladeži, a bogat program događanja uključivao je i ulaznicu za muzej.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba