Sporazum je potpisan u Županijskoj palači

Strojarska i prometna škola u Varaždinu dobiva poligon za praksu

Objavljeno: 12.12.2023. zagorjeinternational

U Županijskoj palači u Varaždinu, u nazočnosti župana Anđelka Stričaka i pročelnika Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Miroslava Huđeka, potpisan je sporazum o otkupu zemljišta za izgradnju poligona za praktičnu vježbu i edukaciju namijenjen učenicima Strojarske i prometne škole Varaždin za praktičnu vježbu upravljanja motornim vozilom prije uključivanja u promet.

Otkup zemljišta financirala je Varaždinska županija u iznosu od 62.479 eura, a sporazum su potpisali ravnateljica Strojarske i prometne škole Varaždin Snježana Klarić i direktor Varkoma Bruno Ister.

Dobivamo odličan poligon

Ravnateljica Klarić zadovoljna je potpisivanjem ugovora.

– Ovo je važan trenutak za našu školu, zbog toga što se u okviru Centra izvrsnosti iz prometa uređuje praktikum za vozače motornih vozila, a mi zapravo dobivamo mjesto gdje će se odvijati vježbe i edukacije naših učenika, odnosno jedan odličan poligon za takvu vježbu i samim time i profesori i učenici dobivaju na kvaliteti – rekla je ravnateljica.

Direktor Varkoma Ister kazao je kako mu je drago da Varkom sudjeluje u ovakvom projektu.

– Drago nam je da sudjelujemo u ovakvom kvalitetnom projektu, jednom od mnogobrojnih projekata koje Varaždinska županija priprema na području obrazovanja. Varkom je to prepoznao i dao punu podršku Strojarskoj i prometnoj školi Varaždin koja je nositelj samog projekta – izjavio je Ister.

U ime Varaždinske županije resorni je pročelnik Huđek istaknuo kako je ovaj projekt na tragu izvrsnosti u obrazovanju kojeg provodi županija.

– Realizacija projekta će svakako dati dodatnu vrijednost u sektoru prometa te se nadamo poboljšanju pedagoškog standarda kojeg ima naša Strojarska i prometna škola – zaključio je Huđek.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba