Za sve je kriv plinski bojler u kupaonici

IZBJEGNUTA TRAGEDIJA: Baka spasila dvije djevojčice od trovanja ugljičnim monoksidom – u bolnici završio i djed

Objavljeno: 03.12.2023. zagorjeinternational

Voditelj Odjel za pedijatriju s neonatologijom u požeškoj bolnici Vlado Drkulec, rekao je da su u subotu oko 22:10 na hitni prijem bolnice dovezene dvije sestrične u dobi od 11 i 12 godina iz Osijeka i Požege. Djevojčice su, s trećom sestričnom, u Požegi bile kod bake i djeda te su bile u kupaonici u kojoj je bio plinski bojler, piše Dnevnik.

– Baka je primijetila da su djeca tiha, da se ne javljaju i kad je došla u kupaonicu vidjela je da je jedna od njih bez svijesti u kadi, a druga je bila dezorijentirana i sužene svijesti naslonjena na zid – ispričao je.

Hitna pomoć je poziv o događaju zaprimila u 21:46 i do mjesta u kojem se sve odvilo stigla je oko 22 sata, a djevojčice je u bolnici dočekao tim liječnika.

– Trovanje ugljičnim monoksidom je dokazano po simptomima, ali i laboratorijskim nalazima koji su pokazali da se radi o ekstremnom trovanju. Vjerojatno je to posljedica vremenskih uvjeta koji su vladali u Požegi – visokih temperatura i tlaka zraka – koji su doveli do izgaranja plina i njegova pretvaranja u ugljični monoksid – objasnio je Drkulec u izjavi za medije koju je prenosio pozega.eu

Djevojčice nisu u životnoj opasnosti, a očekuje se da će danas biti puštene iz bolnice i naručene na dodatnu kontrolu te da neće imati trajne posljedice. U bolnici je završio i njihov djed koji ih je izveo iz kupaonica.

– On je na kardiologiji. On je stariji čovjek koji ima problema s disanjem, glavoboljom i stezanjem u prsima, što je isto vjerojatno posljedica trovanja. Dakle, troje je ljudi ozlijeđeno, ali ne možemo biti sigurni je li se djed otrovao ili su problemi nastali zbog uzbuđenja – rekao je.

Požeško-slavonska policija je objavila da prema rezultatima očevida sve upućuje na sumnju da je do trovanja došlo ugljičnim monoksidom uslijed zajedničkog rada nape i protočnog plinskog bojlera bez dotoka svježeg zraka.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba