Bio je sin jedinac

TUGA U CIJELOM KRAJU: Preminuo mališan kojeg je udario auto dok je romobilom prelazio zebru

Objavljeno: 29.11.2023. zagorjeinternational

Od posljedica teških ozljeda zadobivenih u nesreći, nakon pet dana borbe za život, u bolnici je preminulo dijete na koje je u četvrtak ujutro na zebri u Stupovači naletio automobil, potvrdili su iz policije.

Vozač je autom naletio na dijete koje je bilo na električnom romobilu na obilježenom pješačkom prijelazu u četvrtak ujutro, potvrdila je sisačko-moslavačka policija. Dijete je odmah bilo prevezeno u Opću bolnicu Sisak, prenosi 24sata.

– Imam same pohvale za malog. On dolazi iz jako dobre obitelji. Bio je jako lijepo odgojen i uvijek je sve poštovao. To mi se uvijek sviđalo kod njega. Nije bilo bitno je li osoba starija ili njegov prijatelj – uvijek pristupio s poštovanjem. Bio je borac. Na našim natjecanjima nikada nije gubio i sve je dao od sebe. Nadali smo se da će se uspjeti izboriti se i vratiti se zdrav i jači nego prije. Hitnoj je trebalo jako dugo da dođe do njega. Bio je dugo bez kisika. Nadali smo se. Svi smo shrvani. Cijelo selo je u muku – rekao je za 24sata predsjednik DVD-a Stupovača Miroslav Komlenović te dodao da je mališan bio jedinac u obitelji. 

– Prelazio je zebru s društvom. Ona se nalazi u blizini škole i mi oduvijek kažemo da je to ‘prijelaz smrti’. Tu svakodnevno prijeđe cestu jako puno djece. Išao je s prijateljima i oni su svi prešli cestu bez problema. Rekli su mu da može i on da nema auta. Nitko nije mogao znati da će se auto u tom trenu tolikom snagom zaletjeti. Promet je tu i za nas vozače jako grozan. Nadam se da će barem kod škole staviti semafor – dodao je Komlenović. 

Inače, građani Kutine javno su tražili od Hrvatskih cesta i Policije da nešto poduzmu kako bi se povećala sigurnost na dionici državne ceste D-45 na dionici od Kutine do Garešnice. Te zahtjeve na 22. sjednici Gradskog vijeća gradonačelniku Zlatku Babića, prije tužne vijesti o smrti djeteta, prenijela je vijećnica Barbara Mihaljević.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba