DHMZ objavio posebno priopćenje

PROMJENA VREMENA: Danas i sutra moguća kiša, a za vikend snježni kaos

Objavljeno: 29.11.2023. zagorjeinternational

U Hrvatskoj će danas biti djelomice, ponegdje i pretežno sunčano, ujutro u gorskoj Hrvatskoj uz više oblaka lokalno malo susnježice ili snijega, a u Dalmaciji kiše, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ). Krajem dana i u noći na četvrtak na zapadu naoblačenje s oborinama. Vjetar slab, na istoku prijepodne umjeren sjeverozapadni, u drugom dijelu dana mjestimice južni i jugoistočni. 

– U središnjoj Hrvatskoj jutarnja temperatura od -2 do 0 °C porast će danju na vrijednosti između 4 i 6 °C. Bit će dosta sunčanih sati, a mjestimice će biti i slabog do umjerenog južnog i jugoistočnog vjetra – rekao je meteorolog Krunoslav Mikec iz DHMZ-a za HRT, prenosi Večernji list.

 U četvrtak ponovno oblačnije, ponegdje s kišom, te uz južinu i toplije, posebno na istoku i u gorskoj Hrvatskoj.  

– U petak kiša česta, mjestimice i obilna. Tijekom dana će zahladnjeti, najprije na sjeveru unutrašnjosti, zatim i drugdje, te će kiša u noći na subotu i u subotu prijeći u susnježicu i snijeg – objasnio je meteorolog.

Tijekom petka slijedi i novi pad temperature pa će tako za vikend biti razmjerno hladno, uglavnom u subotu mjestimice sa susnježicom i snijegom, osobito u gorju i snježnim pokrivačem. Zbog nove znatnije promjene vremena DHMZ je objavio i posebno priopćenje.  

– Područje niskog tlaka svojom glavninom premještat će se preko Hrvatske s petka na subotu pa iako će na zapadu zemlje, u dijelu Gorskog kotara i riječkog zaleđa, već u četvrtak biti obilne oborine, petak će u gotovo cijeloj zemlji biti kišovit. U mnogim će predjelima pasti i više od 50 litara kiše po metru četvornom, na obali moguće i u kratkom vremenu uz intenzivne pljuskove praćene grmljavinom. S pritjecanjem sve hladnijeg zraka kiša će prelaziti u susnježicu i snijeg. Do subote ujutro, a osobito tijekom subote snježni pokrivač nastat će i u nekim nizinama. Stoga povremeno treba računati na skliske kolnike i poledicu – upozorili su.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba