OPĆINA KONJŠČINA: Načelnica dala odličan prijedlog proračuna za 2024. godinu

Majke poduzetnice biti će oslobođene plaćanja vrtića prvih devet mjeseci

Objavljeno: 24.11.2023. zagorjeinternational

Načelnica Konjščine Anita Krok dala je hvalevrijedan prijedlog za proračun u 2024. godini. S obzirom na to da se ukida prirez što je značajan prihod Općine, stav načelnice je da se porez na dohodak ne povećava ni za cent. Sve to će omogućiti i privatnim i pravnim osobama rast prihoda.

– Bitan je razvoj poduzetništva, pa je zbog toga u izradi novi prostorni plan gdje je predloženo ucrtavanje u novu poduzetničku zonu, a natječaj za prodaju zemljišta iza dječjeg vrtića za stanogradnju je spreman. To je zanimljiva mjera za poticanje ženskog poduzetništva, to jest usklađivanje privatnog i profesionalnog života, kroz usluge koje su u ingerenciji Općine. U ovom slučaju to je dječji vrtić – istaknula je načelnica.

Majke poduzetnice koje pokrenu vlastiti posao (obrt, doo, opg), u prvih devet mjeseci u potpunosti će biti oslobođene plaćanja smještaja djeteta u vrtić.

– Mjera se planira proširiti i na uslugu dnevnog boravka u Osnovnoj školi Konjščina, ako isti bude oformljen ovisno o broju zainteresiranih – zaključila je načelnica.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba