Prijave prijedloga možete slati do 15. prosinca

Međimurska županija dodjeljivat će nagrade za najvolontere u 2023. 

Objavljeno: 21.11.2023. zagorjeinternational

Međimurska županija objavila je javni poziv za dodjelu Županijske nagrade za volontiranje u 2023. godini, koja se odnosi na volontere te volonterske organizacije koji su pridonijeli podizanju kvalitete života na našem području. Nagrada, uz diplomu, podrazumijeva po 450 eura za izabranog volontera i organizaciju.   

Svoje kandidate mogu prijaviti sve udruge, institucije ili poduzeća, pravne, ali i fizičke osobe koji se susreću s volonterima čiji predan rad pridonosi  boljitku korisnika volonterskog angažmana na dobrobit cijele zajednice. Pri kandidaturi organizacije, neprofitna volonterska asocijacija može nominirati i vlastiti volonterski program. 

I u ovoj godini nagrada će se dodijeliti jednom volonteru, odnosno volonterki te jednoj volonterskoj organizaciji, a prijave se moraju dostaviti na adresu Međimurske županije (Ruđera Boškovića 2, Čakovec) najkasnije do 15. prosinca. 

U kategoriji volontera kriteriji podrazumijevaju da kandidatkinja ili kandidat imaju navršenih 15 godina života i više, da su volontirali u organizacijama definiranima Zakonom o volonterstvu te u drugim neprofitnim pravnim osobama, državnim tijelima, te tijelima lokalne samouprave, sa sjedištem u Međimurskoj županiji, što vrijedi i za organizacije koje se kandidiraju. Za organizacije je važno da iz njihova osnivačkog akta proizlazi da nisu osnovani s ciljem ostvarivanja dobiti.  

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba