Za kvalitetniji i ekološki prihvatljiviji tisak

‘Otisak brenda’ nabavio prvi stroj za 3D tisak u Varaždinu

Objavljeno: 16.11.2023. zagorjeinternational

Varaždinski ‘Otisak brenda’ nabavio je prvi stroj za 3D tisak u Varaždinu kako bi poduzetnicima u županiji ponudio kvalitetniji i ekološki prihvatljiviji tisak. Riječ je o UV DTF stroju, najnovijoj tehnologiji koja omogućava ispis u više boja i na različitim materijalima. 

– Kada smo suprug i ja prije nekoliko godina pokrenuli modni brand organske odjeće Cuddies Buddies susreli smo se s činjenicom da nije bilo dobre podrške za male brandove na tržištu. Posebno u dijelu tiska, razvoj je bio uvjetovan narudžbom velikih količina, što je nekome tko je na početku, suočava se s velim inicijalnim izdacima i tek istražuje tržište, bilo gotovo nemoguće ispuniti. Tako se rodila ideja da mi budemo ta podrška malim brendovima kakvu sami nismo imali. Želimo pružiti mogućnost da svi mogu dobiti male količine tekstila s tiskom vrhunske kvalitete po prihvatljivim cijenama i brzim rokom isporuke – govori Iva Novaković, direktorica ‘Otiska branda’. 

Ističe kako je UV DTF stroj za tisak inovativna tehnologija posebna po tome što je tisak 3D, te pomoću tog stroja mogu brendirati bilo koju glatku površinu, kao što su kemijske olovke, upaljači, šalice, ali i veće površine poput strojeva, laptopa, printera, kofera i ostalih velikih predmeta. 

– Mali brendovi susreću se i s izazovima oko logistike i distribucije, pa smo i u tom dijelu željeli ponuditi pomoć. Cilj nam je da obrti, mala i srednja poduzeća i ugostitelji na jednom mjestu pronađu sve što im je potrebno za promociju i vidljivost njihovih brandova bilo da se radi o maloj ili velikoj seriji, jer kod nas nema minimalnih količina – kazala je Novaković.

Trenutno imaju dva zaposlena, a zbog širenja poslovanja u potrazi su sa radnom snagom željnom rada u dinamičnom okruženju. Kontinuirano ulažu u tehnologiju, a na proljeće sljedeće godine planiraju preseljenje u veći, reprezentativniji prostor.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba