SUDSKI EPILOG: U ponovljenom suđenju potvrđena presuda za vozača koji je Audijem ‘pokosio’ tramvajsku stanicu

K. P. (37) pijan sa 115 na sat napravio rusvaj u centru glavnog grada, no neće u zatvor…

Objavljeno: 13.11.2023. zagorjeinternational

Pred kraj veljače u javnosti je objavljena snimka jurećeg Audija A6 koji u 3.50 ujutro doslovce “mete” tramvajsku stanicu na Branimirovoj ulici u Zagrebu i njezine dijelove s ogradom odbacuje na parkirane aute. Glavni akter tog cestovnog dar-mara Kristijan Perić (37), kod građana je izazvao osudu i lavinu bijesa, a u ponovljenom je suđenju na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu zbog obijesne vožnje nepravomoćno osuđen na godinu dana zatvora s petogodišnjim rokom kušnje, piše Jutarnji list

Bez vozačke do daljnjeg

Sankcija je identična kao i prethodna, mora platiti na sve i 161 euro sudskih troškova u što je uračunato prometno i toksikološko vještačenje, a bez vozačke ostaje do daljnjega tako da je ta mjera na snazi već pune tri godine i devet mjeseci koliko zabrana traje. U slučaju nepridržavanja odluke, Perić će biti poslan u zatvor u kojem je nakon otpuštanja iz bolnice odmah nakon nesreće, proveo mjesec dana.

Kao olakotne okolnosti prilikom odmjeravanja visine kazne, sud mu je uzeo u obzir njegovu raniju neosuđivanost, priznanje djela i činjenicu da je otac petero djece, dok mu je otegotan stupanj bezobzirnosti te način počinjenja djela.

Perić je pukom srećom, kako je i sam rekao za Jutarnji tijekom hospitalizacije i netom prije uhićenja, ostao živ. Na početku prvog suđenja izjavio je da se ne smatra krivim, no pred kraj postupka se posuo pepelom i kratko priznao teret optužnice. 

U vrijeme nesreće Perić je imao, prema navodima optužnice, najmanje 1,65 promila alkohola u krvi, a vozio se brzinom od 115 kilometara na sat na dionici gdje je ograničenje 50.

Prevario ga san

Perić je za Jutarnji list s bolničke postelje u telefonskom razgovoru rekao da se same nesreće ne sjeća jer ga je prevario san pa je zaspao.

– Hvala Bogu da nije stradao još netko jer mislim da se s tim pritiskom ne bih mogao nositi cijeli život, a kamoli odgajati svoje petero djece. Iskreno, ovo je zadnje što mi je trebalo u životu. Vozim 13 godina i nikad nisam imao prometnu nesreću, a kamoli kaznu za brzu vožnju. Same nesreće se ne sjećam. Zaspao sam, a kad sam udario, očito sam ostao bez svijesti. Sjećam se samo bolnice u kojoj sam se probudio nakon operacije. I dobro sam sada – ispričao je vozač u veljači 2020., ostavši neugodno iznenađen komentarima osoba koje ga ne poznaju. Ogorčen je bio tvrdnjama da je sigurno vozio 200 kilometara na sat te je otpočetka bio uvjeren da njegova brzina nije premašila stotku.

Osim vlastitom autu i još jednom parkiranom, štetu je svojom nepropisnom vožnjom nanio i Gradu Zagrebu čiju je metalno staklenu zaštitnu ogradu u dužini od 40 metara uništio baš kao i staklenu nadstrešnicu samog tramvajskog stajališta. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba