‘Na ponos gradu’

Gradonačelnik Bosilj primio vrhunske savate borce iz Varaždina 

Objavljeno: 13.11.2023. zagorjeinternational

Varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj održao je prijem u palači Patačić za savate borce iz Fight Cluba ‘Kovačić’ i njihove trenere Sinišu i Marijanu Kovačić te Savate i boksačkog kluba ‘Omega Varaždin’ zajedno s trenerom i predsjednikom Hrvatskog savate saveza Predragom Šimunecom, radi postignutih izuzetnih uspjeha na nedavno održanim natjecanjima. Gradonačelniku su prezentirali brojna natjecanja na kojima su sudjelovali i izazove koji ih očekuju u narednom periodu.

Naime, Fight Club ‘Kovačić’ ove je godine osvojio titulu ekipnog prvaka Hrvatske, a sada i 1. mjesto na Kupu Hrvatske za juniore i seniore s osvojenih sedam zlatnih, tri srebrne i tri brončane medalje. Zlatne medalje osvojili su Tristan Talan, Patrik Vučković, Paolo Žignić, Jakob Kranjčić, Lorena Ožura, Luka Sakač i Matej Kos, srebrne medalje osvojili su Teo Posilović, Sara Bencek i Hana Komes, a brončane medalje Ian Kurti, Elvis Šipek i Mate Medenjak.

Sportaši iz Savate i boksačkog kluba ‘Omega Varaždin’, Tajana Koščak i Patrik Grđan nastupili su na prestižnom natjecanju ‘World Combat Games’ u Saudijskoj Arabiji. Patrik Grđan osvojio je broncu u savate combatu u kategoriji do 70 kilograma, a Tajana Koščak broncu u savate assaultu u kategoriji do 60 kilograma. Hrvatska savate reprezentacija na tom je natjecanju osvojila pet medalja.

Gradonačelnik Bosilj je pohvalio mlade sportaše i njihove trenere i dao im punu podršku u svim nadolazećim natjecanjima, istaknuvši kako je Varaždin grad u kojem je ovaj sport na vrlo visokoj razini, što dokazuju brojne medalje i uspjesi u svim borilačkim kategorijama. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba