HRVATICA NA POSTOLJU: Za pobjednicom Mikaelom Shiffrin zaostala samo 18 stotinki u Leviju

APSOLUTNA SENZACIJA: Leona Popović najbrža u 2. vožnji slaloma, završila srebrna!

Objavljeno: 12.11.2023. zagorjeinternational

Nakon plasmana među najboljih deset na prvom ovosezonskom slalomu u Leviju u subotu (Zrinka deveta, Leona deseta), hrvatske slalomašice ostvarile su još jedan fantastičan rezultat u finskom skijalištu u nedjelju. Leona Popović osvojila je drugo mjesto sa samo 18 stotinki zaostatka za pobjednicom Mikaelom Shiffrin! Zrinka Ljutić bila je deseta, piše 24sata.

Leona je bila najbrža u drugoj vožnji, dizala tempo i u cilj ušla s čak sekundom i pet stotinki ispred Norvežanke Mine Fürst Holtmann. Iza nje završile su i Njemica Lana Dürr i Šveđanka Sara Hector.

Prestigla ju je Mikaela Shiffrin za malenih 18 stotinki. Najbolja iz prve vožnje, Slovakinja Petra Vlhova, nagazila je vrata u drugoj vožnji i ostala bez ičega. A na drugom prolaznom vremenu imala je više od sekunde prednosti pred Shiffrin…

Popović je postolje dohvatila i u završnici prošle sezone, kad je u Soldeuu u Andori bila druga, dok je peto mjesto osvojila u Špindleruvu Mlynu u Češkoj, kad je Zrinka bila treća.

Shiffrin je pobijedila rekordni 89. put u karijeri, 54. put u slalomu i rekordni sedmi put u jednom skijalištu. Kad su slalomi u pitanju, nitko nije ostvario više, Vreni Schneider imala je šest pobjeda u Mariboru, a ukupno u Svjetskom kupu Lindsey Vonn nenadmašna je s 14 trijumfa u Lake Louiseu.

Leona je nakon dva slaloma na trećem mjestu sa 106 bodova, Shiffrin vodi sa 150, druga je Dürr sa 140. Ljutić je deseta s 55 bodova. Idući je ženski slalom na rasporedu za dva tjedna, 26. studenog, na početku američke turneje u Killingtonu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba