Od svih nesreća, 44 je bilo s materijalnom štetom, a 19 s ozlijeđenim osobama

U listopadu na zagorskim cestama zabilježeno 1286 prekršaja i 63 nesreće

Objavljeno: 10.11.2023. zagorjeinternational

Na području Policijske uprave krapinsko – zagorske u listopadu ove godine dogodile su se 63 prometne nesreće u kojima je sudjelovalo 147 osoba, od kojih je bilo 100 vozača, 43 putnika i četiri pješaka. U trenutku nesreće pod utjecajem alkohola bilo je 18 vozača.

– Od ukupnog broja prometnih nesreća, 44 prometne nesreće bile su s materijalnom štetom, a 19 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima je sedam osoba zadobilo teške tjelesne ozljede, dok je 21 osoba zadobila lakše tjelesne ozlijede – izvijestili su iz PU KZ. 

Najčešće okolnosti koje su prethodile prometnim nesrećama s nastradalim osobama su nepropisno kretanje vozilom kolnikom i upravljanje vozilom brzinom neprimjerenom uvjetima na cesti. Prema vrstama prometnih nesreća najviše se nesreća s nastradalim osobama dogodilo prilikom slijetanja s kolnika, bočnih sudara, naleta na pješaka i vožnji u slijedu.

– Nadzorom prometa policijski službenici utvrdili su 1286 prekršaja u cestovnom prometu što je za 5,9 posto manje nego u listopadu 2022. godine. Od ukupnog broja prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, utvrđeno je 12,8 posto manje prekršaja u odnosu na listopad 2022. godine, njih 477 – dodali su iz policije. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba