MALOLJETNICI SIJU STRAH PO PULI: Među optuženom skupinom i član obitelji policijskog službenika

Posljednja žrtva 16-godišnjak. Obitelj vjeruje da je žrtva napada, policija kaže da je pao s bicikla

Objavljeno: 10.11.2023. zagorjeinternational

Maloljetnik (16) je pronađen u Puli kako na cesti leži sav u krvi. Nije poznato što mu se dogodilo. Obitelj vjeruje da je je žrtva skupine maloljetnika, no policija i državno odvjetništvo kaže kako je pao s bicikla, prenosi Jutarnji list.

Dječaku je, kada je pronađen, lice bilo smrskano, a usna raspolovljena. Mnoge nelogičnosti iz toga slučaja ostale su i dalje neobjašnjene, a sumnja obitelji da je bio žrtva napada javila se zato što je zabilježeno još nekoliko napada na maloljetnike za koje su krivci pronađeni. Nekolicina je privedena i izrečene su im mjere opreza, donosi emisija ‘Provjereno’ Nove TV.

– Određena grupica širi strah i trepet po gradu, a nitko im ništa ne može – rekla je za emisiju jedna Puljanka. 

U šest mjeseci prijavljena su tri napada, jedna prijetnja smrću i prema policiji jedan slučajni pad s bicikla. U svim slučajevima preklapaju se imena maloljetnika, članova ekipe iz iste gradske četvrti.

– Ne možemo reći da postoji nekakva skupina maloljetnika koja hara okolo i tuče svoje vršnjake – rekla glasnogovornica PU istarske Suzana Sokač. 

Novinarka portala ‘Istra 24’ Martina Pereša bavi se ovim slučajem već neko vrijeme. 

– Dječak koji je nastradao ovdje negdje kretao se biciklom i prvi svjedok, koliko je nama poznato, pojavio se oko 21 sat i 30 minuta i našao dečka u nesvijesti s teškim ozljedama glave. Dječak koji je nastradao, čim je došao k sebi, prvom je svjedoku rekao da je pretučen, doslovno mislim da mu je rekao prebili su me – ispričala je novinarka na mjestu događaja.

Maloljetnik je operiran u riječkom KBC-u, policija ga je ispitala, no izgubio je sjećanje na trenutak u kojem je nastradao. Njegov je prijatelj policiji dan nakon prijavio prijetnje smrću.

Policija je priopćila da su proveli opsežnu istragu, a kriminalističkim istraživanjem isključena je odgovornost osam osoba, među kojima je i član obitelji policijskog službenika.

– Obavili smo više od 40 razgovora, pregledali smo više snimaka s različitih lokacija na području grada Pule i proveli smo druge radnje te smo utvrdili da se nedvojbeno radi o padu s bicikla – rekla je glasnogovornica PU istarske Suzana Sokač. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba