”Veliko nam je zadovoljstvo raditi ovakve projekte na korist svih sumještana, posebice mladih" 

POHVALNO! “ZAokret Konjščina” udružio snage i uredio klupice oko škola

Objavljeno: 07.11.2023. zagorjeinternational

Nezavisni vijećnici i članovi nezavisne liste “ZAokret” iz Konjščine, prateći svoju praksu od samog početka mandata, naknade dobivene za rad u općinskom vijeću i za političko djelovanje odlučili su vratiti zajednici kroz projekte i aktivnosti od javnog značaja ili u humanitarne svrhe. Odrekli su se svojih zarada kako bi doprinijeli zajednici.

Obnova 

Ovaj put odlučili su obnoviti sve klupe oko osnovne i srednje škole, njih 15, te jedan stol. Iako su mnoge klupe bile u lošem stanju, 10 ih je obnovljeno, dok jedna zahtijeva više posla pa će se ostaviti za nastavak akcije u proljeće. Četiri klupe iza i oko srednje škole montirat će učenici srednje škole, a “ZAokret Konjščina” odlučilo je donirati materijal.

Kompletnu obradu kupljenog drvnog materijala, brušenje, farbanje, montiranje odradili su sami uz pomoć mještana, posebno ističući sudjelovanje najmlađih koji su se s velikim zanimanjem pridružili i pokazali interes za takve akcije i ubuduće.

– Troškovi akcije su bili 400 eura i podmireni su djelomično naknadama za političko djelovanje koje dobivaju vijećnici i naknadama koje dobivam kao predsjednica vijeća – rekla je predsjednica Ines Debelić. 

Nastavak akcije

Akcija uređenja javnog dobra nastavlja se i u proljeće.

– Najavljujemo i nastavak akcije na proljeće i osnovna poruka svih naših akcija je da ne bismo trebali uzimati javni prostor i javna dobra i imovinu zdravo za gotovo i podrazumijevati ih, već osvijestiti javnost da mnogo toga možemo učiniti zajedničkim snagama sami , unutar svoje zajednice , uz malo truda i rada i minimum novaca, ne oslanjajući se samo na velike projekte i novac iz fondova – kažu u “ZAokretu Konjščina”.

Rad za javno dobro veliko im je zadovoljstvo, ponajviše zbog reakcije mladih.

– Ova akcija nam je bila veliko zadovoljstvo i drago nam je da su klinci super reagirali i sudjelovali i da smo im time pokazali da rad za javno dobro može biti zabavan i koristan i pružiti im jedno veliko veselje. To je najveća nagrada i priznanje jer je svrha i cilj ovakvih akcija ponajprije promjena na bolje za naše mlađe generacije – poručuju iz “ZAokreta Konjščina”.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba