”Slavljenički mjesec uz brojna događanja”

Grad Jastrebarsko slavi 774. rođendan! 

Objavljeno: 07.11.2023. zagorjeinternational

Grad Jastrebarsko obilježava svoj 774. rođendan. Povodom toga, studeni će biti ispunjen raznim događanjima – od ‘STEM’ radionica za djecu, koncerata, stand-up komedija, Judo turnira pa sve do svetih misa i dječjih predstava. Slavljenički mjesec obilježit će se uz brojna događanja kako bi svatko našao ponešto za sebe, a sve počinje već ovog četvrtka. 

U četvrtak, 9. studenoga od 17 do 20 sati održava se ‘STEM’ dan za djecu, u prostoru Društva “Naša djeca” Jastrebarsko, a u 19 sati održava se koncert natjecatelja Glazbene škole Jastrebarsko u velikoj dvorani Glazbene škole. Petak je rezerviran za koncert Glazbene škole Jastrebarsko povodom Dana grada za učenike OŠ “Ljube Babića“ u velikoj dvorani Glazbene škole. Također, istu večer u 20 sati održava se stand-up komedija Marka Dejanovića u Dom kulture Jastrebarsko.

Isto tako, od petka do nedjelje, 12. studenoga, svaki dan od 17 do 22 sata održava se “Martinje na Strossmayerovom trgu”. 

U subotu, 11. studenoga od 9 sati održava se judo turnir “Kup Jaska” u dvorani OŠ “Ljubo Babić“, a nedjelja je rezervirana za koncert Udruge umirovljenika Jastrebarsko “Gradu u čast“ u 18 sati u glazbenoj školi Jastrebarsko.

Bogat program se nastavlja i u ponedjeljak kada sve počinje već u 7 sati kada se održava sveta misa povodom Dana grada, u župnoj crkvi sv. Nikole biskupa. Slijedi odavanje počasti povodom Dana grada, kod Spomen obilježja nevinoj patnji hrvatskih žrtava svih ratova u 7.45 sati, a onda u 9.30 sati slijedi “Aleja Prvašića” te nakon toga koncert “Glazbene škole Jastrebarsko” povodom Dana grada za učenike Srednje škole Jastrebarsko u velikoj dvorani Glazbene škole.

U ponedjeljak će se također održati Dječja predstava “Crvenkapica” u Domu kulture “Jastrebarsko” s početkom u 17 sati, a nakon toga slijedi svečani koncert Glazbene škole “Jastrebarsko” povodom Dana Grada s početkom u 19.30 sati u velikoj dvorani Glazbene škole.

U utorak, 14. studenoga u 10 sati vas očekuje “Vrtić Gradu na dar”, na Strossmayerovom trgu, a u 19.30 sati slijedi promocija knjige “Tajna operacija ‘Spas’” Martina Mikloušića u prostoru Društva “Naša djeca” Jastrebarsko.

U srijedu, 15. studenoga u 18 sati slijedi svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Jastrebarskog u Kongresnom centru ‘Princess’, u petak 17. studenoga u 19.30 sati održava se kazališna predstava ”Dimnjačar” u Dom kulture Jastrebarsko, a u subotu i nedjelju, 18. i 19. studenoga, u 19 sati očekuje vas predstava ”Robin Hood” u Domu kulture “Jastrebarsko”. Nedjelja, 19. studenoga u 10 sati osigurana je za 22. Zimsku brdsku ligu ‘Japetić’ na parkiralištu ‘Šumski dvor’.

U subotu 25. studenoga vas očekuje brzopotezno prvenstvo Zagrebačke županije u šahu i ‘Noć kazališta’ u Domu kulture “Jastrebarsko”. U 18 sati održava se “Disko šuma” dok u 21 sat slijedi predstava “Tko je ukrao malu balerinu”. U nedjelju, 26. studenoga od 7 do 23 sata održat će se 13. Memorijalni vatrogasni malonogometnog turnir “Darijo Kličković“ u dvorani Srednje škole Jastrebarsko.

– Uživajte u rođendanu Grada – poručuju iz Jastrebarskog i pozivaju sve da se pridruže u što većem broju. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba