Progovorio je talijanski, ometao sutkinju kao i rad suda, mijenjao odvjetnike...

ZAVADLAVA PROGLASILI KRIVIM: Dobio je 40 godina zatvora!

Objavljeno: 24.10.2023. zagorjeinternational

Danas je objavljena presuda Filipu Zavadlavu za trostruko ubojstvo. Ponovno je dobio 40 godina zatvora.

Zavadlavu se sudilo zbog ubojstva Jurice Torlaka (37), Marina Bobana (25) i Marina Ožića Paića (25), koje se dogodilo u siječnju 2020. godine. Tada je pucao na Torlaka i Bobana koji su se nalazili na motoru, a potom i na Ožića Paića – piše 24sata.

Prvi put Filip Zavadlav nepravomoćno je osuđen na 40 godina u veljači 2021. godine. Visoki kazneni sud ukinuo je presudu u rujnu 2022.. Od prvostupanjskog suda tražili su da se utvrde motivi trostrukog ubojstva.

Progovorio je talijanski, ometao predsjedavajuću sutkinju Višnju Strinić kao i rad suda, mijenjao odvjetnike, branio sam sebe, optuživao svjedoke, prigovarao na iskaze, ismijavao dokaze i zahtijevao niz novih vještačenja. Iznio je i suludu obranu u kojem je negirao krivnju spominjući šaptajuće glasove, urote voditelja iz televizijskih emisija, iskre, magije i vragove, sebe pritom opisujući kao božjeg poslanika i drevnog vojnika u misiji.

Svakim novim pojavljivanjem na Županijskom sudu u Splitu izazivao je pažnju promjenama imidža i modnog izričaja, a tražio je i da ga oslobode te nominiraju za Nobelovu nagradu za mir.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba