Nastavak bogatog programa u sklopu proslave Dana općine Donja Voća

Ove subote slijede “Dani otvorenih vrata voćanske Etno kuće”! Vratite se u povijest uz pomoć VR naočala 

Objavljeno: 23.10.2023. zagorjeinternational

Jedinstveni upravni odjel Općine Donja Voća poziva posjetitelje da se pridružite na “Danima otvorenih vrata voćanske Etno kuće” –  manifestaciji koje će se održati u samoj Etno kući u Gornjoj Voći. Ovo događanje osmišljeno je s ciljem prezentacije voćanske tradicije, bogatstva kulturnog i povijesnog nasljeđa te lokalne eno i gastro ponude. 

– Pripremili smo bogat program za sve posjetitelje koji će, između ostaloga, moći razgledati postav virtualne zagorske hižice u kojoj se uz pomoć suvremene tehnologije (hologramske projekcije, VR naočale i dr.) prikazuje svakodnevni život stanovnika Voće u nekim prošlim vremenima – poručuju organizatori.

U sklopu virtualne hižice, članovi KUD-a Voća će ujedno uprizoriti već pomalo zaboravljene običaje kao što su ‘čierhaje perja’, ‘pogulitva’, ‘lupaje graha’ i slično. Bit će tu i sadržaja za najmlađe (i njihove roditelje). Oni će se moći okušati u izradi predmeta od filcane vune te se uživjeti u interaktivne narodne priče u ‘Čitaonici Knjeguljice’.

– Ispred podruma Etno kuće očekuju vas prave poslastice od mesa divljači, a moći ćete uživati i u pečenim kestenima kao i Voćanskoj zlievki ali i brojnim drugim tradicijskim slasticama. Uz dobro jelo najbolje paše čaša domaćeg vina za što će se pobrinuti naša Udruga Vinogradara Barilček te gosti iz pobratimljene općine Starše iz Slovenije. Dođite i dobro se zabavite uz brojne radionice i ukusne tradicijske delicije. Neka nam ovo zajedničko druženje bude lijepi uvod u obilježavanje Dana općine Donja Voća, ali ujedno i u obilježavanje 40 godina bratimljenja, Donja Voća i Zlatoličje/Starše – rekli su u jedinstvenom upravnom odjelu Općina Donja Voća.

“Dani otvorenih vrata voćanske Etno kuće” održat će se 28. listopada s početkom u 14 sati.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba