Drugi ‘specijalac’ je ulovljen s 3,14 kako juri 180 u krivom smjeru

Evo detalja o ‘specijalcu’ iz Stubičkih koji je napuhao 3,25. To mu je bio tek jedan u nizu prekršaja

Objavljeno: 23.10.2023. zagorjeinternational

Na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava krapinsko – zagorska tijekom nadzora prometa proteklog vikenda, policijski službenici utvrdili su ukupno 119 prometnih prekršaja od čega 33 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, 23 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola,16 prekršaja ne korištenja sigurnosnog pojasa u vozilu, šest prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom vožnje i 41 ostali prekršaj u prometu.

– Najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu utvrđena je kod vozača koji je skrivio prometnu nesreću s materijalnom štetom, u nedjelju, 22. listopada, oko 21.30 sati, u Stubičkim Toplicama od 3,25 promila. 39-godišnji vozač upravljao je vozilom za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta, kod sebe nije imao prometnu dozvolu niti policu osiguranja za vozilo. Vozač je uhićen i slijedi mu optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama s predloženom novčanom kaznom od 2600 eura ili kaznom zatvora u trajanju od 60 dana i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja vozilima ‘B’ kategorije u trajanju od 12 mjeseca – stoji u izvještaju policije. 

Najveća nepropisna brzina kretanja vozila utvrđena je u petak 20. listopada na D14 kod Andraševca, od 181 km/h na djelu ceste gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 100 km/h. Protiv vozača slijedi podnošenje obaveznog prekršajnog naloga.

– Oko 22.30 sati, u subotu 21. listopada, na kolniku DC14 u Selnici policijski službenici tijekom nadzora prometa pokušali su zaustaviti vozača koji se prvotno nije zaustavio na znak svjetlećom tablicom “stop policija“ policijskih službenika, već samo nastavio vožnju. Policijski službenici, službenim vozilom s uporabom svjetlosnih i zvučnih signala na policijskom vozilu krenuli su za navedenim, te su nedaleko potom uspjeli zaustaviti vozača. Provedenim nadzorom utvrđeno je kako je vozač upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 3,14 promila, nije koristio sigurnosni pojas, kretao se prometnom trakom namijenjenom za vozila iz suprotnog smjera te kod sebe nije imao važeću vozačku dozvolu i policu osiguranja za vozilo. 

Vozač je uhićen i protiv vozača je podnijet optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, Zakona o obaveznim osiguranjima u prometu s predloženom novčanom kaznom u iznosu od 2900 eura ili kaznom zatvora u trajanju od 60 dana i predloženom zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilima ‘B’ kategorije u trajanju od devet mjeseci – dodaju u policiji. 

Od ostalih prekršaja u cestovnom prometu, policija je izdvojila još i vozače koji su upravljali vozilima pod utjecajem alkohola; 34-godišnjeg vozača u Desiniću s 1,75 promila, u Radoboju 46-godišnjeg vozača s 2,67 promila, u Velikom Bukovcu 27-godišnjeg vozača s 2,69 promila. Vozačima je određeno zadržavanje/uhićenje do prestanka djelovanja opojnog sredstva, alkohola i protiv njih slijedi podnošenje optužnih prijedloga.   

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba