Moguće je ostvariti od 27 do 93 eura potpore

SPORTAŠI, POŽURITE! Općina Lobor otvara natječaj za sportske stipendije za 2023./2024. godinu

Objavljeno: 21.10.2023. zagorjeinternational

Općina Lobor raspisala je natječaj za dodjelu sportskih stipendija pojedincima sportašima koji postižu izvanredne rezultate u pojedinačnim sportovima za školsku/akademsku godinu 2023./2024.

Ukupno će se dodijeliti dvije sportske stipendije kako bi se podržali talentirani sportaši u njihovim nastojanjima za postizanje izvrsnosti u svojim sportskim disciplinama, a stipendije se dodjeljuju mjesečno za školsku ili akademsku godinu i obuhvaćaju najviše 10 mjeseci tekuće godine. 

Pravo sudjelovanja imaju učenici i redovni studenti s prebivalištem na području općine Lobor, koji su svoje sportske uspjehe potvrdili prema kriterijima Hrvatskog olimpijskog odbora.

Dodjela stipendija temeljit će se na jedinstvenoj rang-listi svih prijavljenih sportaša koji se prijave putem javnog natječaja. Mjesečni iznos sportske stipendije varira prema sportskoj kategoriji kako je određeno rješenjem Hrvatskog olimpijskog odbora, a najniži mjesečni iznos stipendije iznosi 27 eura (200 kuna), dok je najviši iznos 93 eura (700 kuna).

Načelnica Lobora Ljubica Jembrih istaknula je da Općina pruža potporu talentiranim pojedincima kako bi omogućila daljnji razvoj njihovih sportskih karijera i poticala izvanredne rezultate.

– Podržavamo izvrsnosti u svim područjima, a sport je jedno od tih ključnih područja. Ponosno pratimo naše sportske nade kako postižu izvanredne uspjehe i predstavljaju našu općinu širom Hrvatske, a i šire. Ovom inicijativom nastavljamo tradiciju poticanja talentiranih pojedinaca da rastu i razvijaju se, a osim financijske, želimo im pružiti i moralnu podršku – rekla je načelnica Jembrih.

Više informacija o natječaju možete pronaći na službenoj web stranici Općine Lobor.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba