Sud je presudio da je kod maloljetne kćeri izazvao povredu dostojanstva i uznemirenost

Otac udario kći (13) jer nije učila i prošetala psa, ova mu pozvala mu policiju. Osuđen je

Objavljeno: 21.10.2023. zagorjeinternational

Otac (40) je kritizirao kćer (13) zbog neizvršavanja školskih i kućanskih obaveza, a sve je na kraju završilo zvanjem policije.

Naime, prema presudi koja je donesena ovih dana, sve se dogodilo u dva navrata, u listopadu i u prosincu prošle godine, u kući u Zagrebu.

– U listopadu u popodnevnim satima u obiteljskoj kući, uslijed poteškoća i neslaganja u komunikaciji oko kućanskih poslova i školskih obveza, kćeri je rekao da je lijena, neodgovorna i neposlušna, te ju je rukom udario po glavi – stoji u presudi, prenosi Danica.hr.

– Potom je u prosincu u popodnevnim satima, u kuhinji u obiteljskoj kući, iziritiran time što kći nije naučila za školu i prošetala psa, rukama ju gurnuo u tijelo, čime je otac kod maloljetne kćeri izazvao povredu dostojanstva i uznemirenost – piše dalje. 

Otac je osuđen jer je time “počinio psihičko nasilje na štetu svoje malodobne kćeri“.

Sve je priznao na sudu i rekao kako žali “da je došlo do ovoga, ima jako dobar odnos sa svojom djecom, te isto tako u obitelji razgovaraju o svemu bez zadrške”.

– Ovo je bio jedan izdvojeni slučaj, obećavam da se više neće ponoviti – rekao je otac koji dotad nije bio osuđivan.

Sutkinja ga je proglasila krivim te ga kaznila sa 660 eura i 26,50 eura troškova prekršajnog postupka. Presuda je nepravomoćna i otac se na nju može žaliti.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba