Za dobro poznat slučaj silovanja iz 2017. sada se ispostavilo da je lažan

Taksist (27) je tri mjeseca proveo u zatvoru jer ga je mrtva pijana 30-godišnjakinja optužila za strašne stvari

Objavljeno: 14.10.2023. zagorjeinternational

Taksist (27) je u rujnu 2017. godine završio u Remetincu zbog sumnje da je silovao pijanu djevojku (30). Žrtva je policiji ispričala kako su se te noći upoznali u narodnjačkom klubu te su poslije otišli u njegov automobil, a slučaj je to o kojem se tada naveliko pisalo u medijima.

Taksist je zbog toga tri mjeseca proveo u istražnom zatvoru, međutim, ispostavilo se da je prijava pijane djevojke bila lažna. Sutkinja je ovih dana odlučila da država 27-godišnjaku sada mora isplatiti 4100 eura odštete za sve što je proživio u zatvoru i javnosti, piše Danica.hr.

Pijana djevojka ga je za silovanje prijavila idući dan. Tvrdila je kako ju je muškarac odnio do vozila, napastovao je, a zatim poderao najlonke i gurao prste u spolovilo. Nakon višemjesečne istrage, ispostavilo se kako to nije točno, no, muškarac je svejedno bio u istražnom zatvoru 61 dan.

Rekao je da je tamo od stresa smršavio 17 kilograma te je počeo piti Normabele, a nakon izlaska iz zatvora liječio se na psihijatriji. Županijski sud na koncu je odbacio kaznenu prijavu protiv njega i obustavio istragu.

Sutkinja mu je jučer u privatnoj parnici za naknadu štete koju je pokrenuo protiv države dosudila još 900 eura odštete, uz ranije dosuđenih 3200 eura. No, RH se na presudu može žaliti.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba