Ove godine pod motom “Uspješne regije, snažnija Europa“

Delegacija Krapinsko – zagorske županije u Bruxellesu na Europskom tjednu regija i gradova

Objavljeno: 10.10.2023. zagorjeinternational

Delegacija Krapinsko – zagorske županije na čelu sa županom Željkom Kolarom boravi u Bruxellesu, gdje se od 9. do 12. listopada održava Europski tjedan regija i gradova – najveće godišnje događanje posvećeno kohezijskoj politici Europske unije.

KZŽ

Europski tjedan regija i gradova mjesto je okupljanja donositelja odluka, stručnjaka i praktičara kohezijske politike, kao i dionika iz gospodarstva, bankarstva, organizacija civilnog društva, akademske zajednice, institucija EU-a i medija. Svi oni ovdje raspravljaju o zajedničkim izazovima za europske regije i gradove, traže i ispituju moguća rješenja. Ovime se osigurava platforma za izgradnju kapaciteta, učenje i razmjenu iskustva i dobre prakse za one koji provode kohezijsku politiku EU-a i upravljaju njezinim financijskim instrumentima

Europski tjedan regija i gradova ove se godine održava pod motom “Uspješne regije, snažnija Europa“ sa šest glavnih tema – regije u post-industrijskoj tranziciji, zadržavanje talenata s ciljem regionalnog rasta, mala i srednja urbana središta koja potiču rast, uklanjanje prepreka prekograničnoj suradnji, lokalni energetski pomak za sigurnost i održivost te promicanje socijalnih inovacija. 

Ovo je okupljanje prošle godine doseglo rekordnih 20.000 sudionika. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba