Udaljeni su iz službe

BEZ RIJEČI! U samo dva dana dva policijska službenika pijana izazvala prometne nesreće

Objavljeno: 02.10.2023. zagorjeinternational

U subotu je oko 19.15 sati na dionici državne ceste broj 50/II, u mjestu Janjče, došlo je do prometne nesreće s materijalnom štetom, a do nesreće je došlo kada je 56-godišnji policijski službenik Policijske uprave ličko-senjske izvan službe, upravljao službenim automobilom pod utjecajem alkohola (1.16 g/kg), izvijestila je PU ličko – senjska. 

Izlaskom iz oštrog nepreglednog zavoja na ravni cestovni potez, zbog nekretanja sredinom obilježene prometne trake, izgubio je nadzor nad upravljačem automobila i sletio udesno ispod razine kolnika, gdje je udario u smjerokazni stupić za označavanje ruba kolnika, a potom u stablo.

Policijski službenik, koji je ujedno i rukovoditelj u Policijskoj upravi ličko – senjskoj je rješenjem načelnika Policijske uprave udaljen iz službe te će protiv njega biti podnesen zahtjev za pokretanjem disciplinskog postupka.

– Policijska uprava i dalje će dosljedno provoditi načelo apsolutne netolerancije bilo kakvog nezakonitog ili nedoličnog ponašanja policijskih službenika, prvenstveno zbog naših sugrađana, ali i policijskih službenika koji svoj posao obavljaju profesionalno, zakonito i odgovorno – kazali su iz policije. 

Podsjetimo i da je ovo već drugi slučaj u samo dva dana u kojem su nesreću skrivili pijani policijski službenici. Naime, kako piše Danica.hr, u petak navečer njegov se kolega, također šef u Policijskoj upravi, kod Županje, napio i sletio s ceste.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba