Najbolji uvod u ‘Dječji tjedan’. Održana 14. Likovna kolonija “Stubaki”

FOTOGALERIJA: Pogledajte šarene dječje radove s motivima Stubičkih Toplica

Objavljeno: 30.09.2023. VH

Društvo “Naša djeca“ Stubičke Toplice je u suradnji s Udrugom veterana specijalne policije Domovinskog rata “Barun“ i Turističkom zajednicom Općine Stubičke Toplice, a pod pokroviteljstvom Općine, danas organiziralo tradicionalnu 14. dječju likovnu koloniju “Stubaki 2023.“. 

Ovo kreativno druženje uz likovno izražavanje, a zatim i igre na otvorenom, uvod su u ‘Dječji tjedan’ koji slijedi u cijeloj Krapinsko – zagorskoj županiji. 

Na likovnoj koloniji sudjelovala su djeca iz Društva “Naša djeca” Stubičke Toplice, ali i iz ostalih Društava s područja Krapinsko – zagorske županije. 

43 mladih umjetnika

Predsjednica DND-a Stubičke Toplice Monika Barić rekla je da se ove godine okupilo 43 malih umjetnika.

– Oslikavali smo platnene vrećice bojama za tekstil, a motivi su uvijek, pa i ove godine, vezani uz Stubičke Toplice. Djeca će na kraju te vrećica ponijeti sa sobom kući za uspomenu, a ujedno ih mogu i koristiti jer su upotrebljive i dugotrajne – opisala je Barić što se radilo te dodala da je svaki mali sudionik dobio zahvalnicu, a zahvalnicu su dobila i sva društva čiji su članovi sudjelovali na ovoj koloniji.

Načelnik Stubičkih Toplica Josip Beljak došao je pozdraviti sudionike likovne kolonije i usput pogledati što su sve mali kreativci ove godine napravili.

– Ovo je divna tradicija koja se održava već 14. godina. Ovdje su danas djeca iz našeg vrtića i naše škole, ali su im se pridružila i mnoga djeca iz Začretja i Tuhlja. Ovo je odlična prilika za druženje, ali i poticanje kreativnosti kroz crtanje. Kao što sam mogao vidjeti, ovom je prilikom nastalo puno prekrasnih radova s motivima naših ‘Stubaka’ i već sada jedva čekamo iduću godinu kada će se ova naša Likova kolonija održati po 15. puta i kada će ona biti još veća, ljepša i šarenija – poručio je Beljak i zahvalio DND-u, Turističkoj zajednici i Udruzi veterana “Baruni” koji sudjeluju u organizaciji.

‘Dječji tjedan’

Inače, u ‘Dječjem tjednu’ se u Stubičkim Toplicama nastavlja bogat program za najmlađe, a bit će tu raznih druženja, predstava i radionica od kojih se posebno ističe tradicijska radionica na kojoj će se izrađivati Zagorski bodec. Radionicu će voditi Senka Jurina i Martina Šegin, a održat će se u Općinskoj knjižnici, u četvrtak 5. listopada, u 18.30 sati. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba