‘Danas se postavljaju temelji za bolje sutra’

‘NGH Grupa’ povodom 30 godina tvrtke, otvorila novo postrojenje za proizvodnju transportnog betona u Mokricama

Objavljeno: 28.09.2023. zagorjeinternational

‘NGH Grupa’ je, kao najljepši poklon, točno na 30 godina tvrtke, u Mokricama otvorila potpuno novo, najmodernije postrojenje za proizvodnju transportnog betona vrijedno 2.528.452,18 eura.  

Direktor tvrtke Mladen Hren prisjetio se samih početaka te otkrio uvaženim gostima kako je ova uspješna tvrtka nastala ‘u garaži’, po ‘američkom’ principu, a svoj današnji uspjeh može pripisati prije svega predanosti.

– Posao nije samo dolaziti na posao, raditi projekte i primati plaću. Posao je pozornica koja čovjeku i tvrtki otvara vidike, koja ih spaja s novim prijateljima i poslovnim partnerima. Imam osjećaj da smo mi prepoznali tu pozornicu, posebice u našim djelatnicima i našim partnerima. Osjećamo zajedništvo i zato smo danas svi zajedno ovdje – započeo je Hren.

Kompletna reorganizacija 

Prije dvije godine pala je odluka da tvrtka iz ‘obiteljskog biznisa’ krene u drugom smjeru i nastupila je kompletna reorganizacija.

– Htjeli smo iz obrtništva prerasti u korporativni biznis i moram reći da nam ove dvije godine ide dobro, no imamo još puno posla i izazova pred nama, no mislim da stvaranjem i jačanjem Uprave tvrtke, stvaranjem visokog, srednje i nižeg menadžmenta, a koji je iz dana u dan doista sve jači, uz kontinuirane edukacije na svim poljima, lakše je biti uspješan. U tome ćemo ustrajati – rekao je Hren, pa dodao:

– Zajedništvo, obiteljski moment i osjećaj te zdrava kultura su nam jako važni u tvrtki. Postavili smo ono što želimo postići, a onda smo taj poslovni duh i osjećaj zajedništva ojačali kroz brojna druženja sa zaposlenicima, edukacije i slično, a rezultat se, ako ste uporni i znate kamo želite ići, mora dogoditi – dodao je direktor.

Tvrtka je unazad dvije godine doživjela veliku ekspanziju. U prvom redu, unazad godinu dana je novozaposleno između 40-ak djelatnika od čega je 50 posto visokoobrazovanih.

– Nadalje, 2022. godine smo po prihodima bili čak 50 posto jači nego godinu dana ranije, a ova godina će biti 100 posto jača od 2022. i to već sada možemo procijeniti. Moram priznati da nije lako i da je doista izazovno. U toj svoj ekspanziji mi nismo zaboravili niti na investicije jer bez njih nema napretka i budućnosti. Jedna od većih je svakako naša nova proizvodnja betona ovdje u Mokricama, a ove smo godine također kupili Vinariju ‘Matoš’ u Mariji Bistrici i u fazi smo preseljenja vina i opreme na tu lokaciju. Mogu s ponosom reći da naš ovogodišnji mošt kipi u novim podrumima – dodao je direktor Hren.

Nove investicije 

Posebno je istaknuo da tu nije kraj. Investicije se planiraju i dalje.

– Mogu najaviti da, s početkom rada ove betonare, ćemo ići u unapređenje i modernizaciju betonske galanterije, pogona u Donjoj Stubici. Isto tako pripreme projektiranja i pripreme za natječaj su već krenule za novu vinariju i kušaonu, u sklopu koje bi trebala biti degustacija i čuvanje vina, ali i mali restoran te smještajni kapaciteti – najavio je Hren te poručio:

– Moram reći da nam je dobro, ali teško bi nam bilo da nema svih vas. Hvala vam na partnerskom odnosu i na svemu što ste činili proteklih 30 godina, ali i na onom što ćete činiti u budućnosti – poručio je Hren. 

Direktor betonare ‘NGH Grupe’ Franjo Dominković najprije je pozdravio sve okupljene, prijatelje i partnere, a potom istaknuo kako je ovo veliki trenutak za tvrtku.

– Ovo je trenutak velikog ponosa, kako za mene, tako i za cijelu kompaniju jer ovo je rezultat predanog rada, vizije i ulaganja u budućnost. Izgradnja postrojenja je bila izazovna, ali predstavlja značajan iskorak za nas kao kompaniju. Ovaj moderan objekt je opremljen suvremenom tehnologijom, odnosno miješalicom i pogonom za reciklažu svježeg betona. To će nam u budućnosti omogućiti da naši kupci mogu kupiti visokokvalitetne betone koji će zadovoljavati njihove potrebe točno onda kada oni žele – kazao je direktor Dominković te otkrio da se ovdje neće proizvoditi samo beton:

Održivost 

– Ovdje ćemo ujedno razvijati nove proizvode i poticati kružnu ekonomiju. Zbog toga treba naglasiti kako je održivost bila jedna od ciljeva u kojem smo išli i kroz implementaciju ekoloških najprihvatljivijih praksi s najboljim dostupnim tehnologijama na tržištu. Smanjit ćemo negativan utjecaj na okoliš, proizvodit ćemo materijale od kojih će se raditi mostovi, zgrade i razna druga infrastruktura u našoj zajednici, a koja će ostati dugo iza nas. Također, treba naglasiti da uspjeh ne bi bio moguć bez predanosti naših zaposlenika koji su tu svakog dana, ali i naših partnera te povjerenja koje su nam dali naši klijenti – rekao je direktor Dominković izrazivši radost što se danas postavlja temelj za bolje sutra.  

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba