Koristit će ga za uslugu psihosocijalne podrške u obitelji korisnika

“MI U ZAJEDNICI”: Dom za odrasle osobe Lobor-grad nabavio Citroen C3

Objavljeno: 28.09.2023. zagorjeinternational

Dom za odrasle osobe Lobor-grad realizirao je nabavu osobnog vozila. Nabava je dio projekta “MI u zajednici“. Primopredaja vozila održana je danas u sjedištu Doma. Preuzimanju vozila prisustvovala je predstavnica općine Lobor koja je partner na projektu.

Ključevi novog vozila uručeni su ravnateljici Doma Darinki Sviben. Nabavljeno vozilo marke Citroen C3 Auto centra Šatrak d.o.o. koristit će se za uslugu psihosocijalne podrške u obitelji korisnika.

Projekt se realizira u sklopu poziva “Unapređivanje infrastrukture za pružanje socijalnih usluga u zajednici kao podrška procesu deinstitucionalizacije – druga faza“ te je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Podršku u provedbi projekta pruža Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike sufinanciranjem projekta.

Specifični cilj projekta je promicanje socijalne uključenosti i smanjenje nejednakosti kroz poboljšani pristup socijalnim uslugama te prelazak s institucionalne skrbi na skrb u zajednici putem poboljšane socijalne infrastrukture.

Kroz projekt se grade tri dvojna objekta na području općine Lobor u kojima će se pružati usluga organiziranog stanovanja za 36 osoba te objekt u gradu Zlataru u kojem će se pružati usluga organiziranog stanovanja za osam osoba, usluga boravka za 10 osoba i usluga psihosocijalne podrške za 10 osoba. Navedena izgradnja rezultirat će sa 103 izgrađene i opremljene infrastrukturne jedinice za pružanje izvaninstitucijskih usluga.

U tijeku je nabava kombi vozila s rampom koje će služiti za prijevoz osoba s mentalnim invaliditetom koje su ujedno i osobe s tjelesnim invaliditetom.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba