SINDIKAT POLICIJE: “Nisu pravosudni policajci Ayrton Senna da voze 300 na sat”

Čovjek koji služi kaznu za ubojstvo Ive Pukanića dobio odštetu jer su ga u ‘marici’ vozili ‘kao da je krumpir’

Objavljeno: 27.09.2023. zagorjeinternational

Amir Mafalani, čovjek koji služi 16 godina zbog ubojstva Ive Pukanića, jučer je dobio presudu Europskog suda za ljudska prava zbog toga što se ozlijedio dok ga je pravosudna policija u ‘marici’ vraćala sa suda u Remetinec, piše RTL

Nakon što je dobio 20.000 eura jer ga je policija pretukla, Mafalani opet je dobio odštetu. Ovaj put jer su ga, kako kaže odvjetnica, ‘pravosudni policajci vozili kao da je krumpir’.

Njegova odvjetnica Lidija Horvat za RTL Danas poručila je kako se prilikom prijevoza, uslijed kočenja policijskog vozila, koje je udarilo u drugo policijsko vozilo, naprosto prevrnuo i zadobio ozljede glave pri čemu se prevrtao po samom vozilu. 

U Sindikatu pravosudne policije tome se čude. Tvrde, samo u Remetincu bude 30-ak odvođenja na dan, ozljeđivanja nisu česta.

– Nisu baš pravosudni policajci Ayrton Senna da voze tristo na sat. Vodite svaki dan ‘marice’ po cesti, moraju poštivati procese. Pa gore se voze u ZET-ovom autobusu jer im ljudi iskaču, čovjek mora zakočiti, a kad zakoči čovjek ide gore nego kod nas u ‘marici’ – kazao je glasnogovornik Sindikata pravosudne policije, Jelenko Krešo. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba