Marko (35) se napio, vješao po prometnom znaku, pa izvrijeđao policajce koji su došli na intervenciju

“Šta je pederi, majku vam je**m”

Objavljeno: 05.09.2023. zagorjeinternational

Prema presudi koja je stigla ovih dana, Marko (35) je osuđen jer je krajem siječnja ove godine oko 20.30 sati na Trgu hrvatskih branitelja u Sisku narušavao javni red i mir na način da je u vidno alkoholiziranom stanju omalovažavao i vrijeđao službene osobe, piše Danica.hr.

Naime, on je vrijeđao policijske službenike, Dražena i Anitu, govoreći im pogrdne riječi poput “šta je pederi, majku vam je**m, napušite se ku*ca, nećete mene je**t”. 

On se pak na sudu branio kako se izgovorenog uopće ne sjeća jer je bio pod utjecajem alkohola.

– Te noći slavili smo bratov rođendan, a i moj je bio dan prije pa smo pretjerali s konzumacijom alkohola. Alkohol pijem povremeno, točnije prigodno, u trijeznom stanju ne bih sigurno izgovarao nikakve pogrdne riječi policiji. Žao mi je, stvarno – rekao je Marko.

Policajci su na sudu otkrili da su na intervenciju došli na poziv taksiste.

– Došao sam s kolegicom Anitom i u parku smo vidjeli Marka koji se u tom trenutku vješao po nekom prometnom znaku. Nije se htio podvrći alkotestiranju, a vrijeđao je mene i kolegicu psovkama. Kako se nije smirio, morali smo ga uhititi – svjedočio je policajac Dražen na sudu. 

Marko je kažnjen s 200 eura te 20 eura troškova postupka, ali mu se od kazne odbija 80 eura jer je dva dana proveo u policijskom pritvoru. Presuda je nepravomoćna i Marko se na nju može žaliti u zakonom predviđenom roku.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba