FOTO I VIDEO: Ovo će u potpunosti promijeniti vizuru mjesta

U Humu na Sutli maknute kućice s graničnog prijelaza. Do kraja godine bi mogli nestati i ostali objekti

Objavljeno: 04.09.2023. VH

Uskoro će se u potpunosti promijeniti vizura centra Huma na Sutli. Naime, s današnjim danom počelo je uklanjanje poznatog graničkog prijelaza, a sve to s obzirom da je Hrvatska s 1. siječnja postala članicom Schengena. Danas su uklonjene četiri kućice, a o svemu nam je ispričao načelnik Zvonko Jutriša.

– Zadovoljan sam s time što smo uspjeli ostvariti sinergiju s Ministarstvom financija, s glavnim pročelnikom Barišićem. Sve je napravljeno prema prethodnim dogovorima i danas je počela prva pripremna radnja, micanje četiri kontejnera od kojih su dva bila u funkciji policije te dva u funkciji Carine – ispričao je načelnik Jutriša.

To je, kaže nam, prvi korak prema potpuno novom izgledu Huma na Sutli gdje bi, prema planovima, trebao biti rotor.

– U samom središtu će, tamo gdje je sada taj carinski objekt, kada se stvore uvjeti, Hrvatske ceste napraviti rotor. Dakle, ovo danas je prvi korak, a drugi korak će biti micanje ostalih objekata koji tamo još stoje poput nadstrešnice i čvrstog objekta. To će također biti u angažmanu Ministarstva financija, odnosno pročelnika za granične prijelaze, i nadam se da će i to biti riješeno do kraja godine. U petak ćemo dogovoriti točno dinamiku micanja ostalih objekata – dodao je načelnik.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba