Još uvijek se provodi istraga incidenta u kojem je stradao navijač AEK-a

GRČKA: ‘Boysi’ na korak do izlaska iz pritvora – no, nema povratka u Hrvatsku?!

Objavljeno: 03.09.2023. zagorjeinternational

Vasilis Noulezas, grčki odvjetnik koji brani trojicu hrvatskih navijača, izjavio je za grčke medije da će idućih dana biti podneseni zahtjevi za uvjetno puštanje hrvatskih navijača iz pritvora uz stroge mjere nadzora, plaćanje jamčevine ili obvezu redovitog javljanja u policiju.

– Iznajmit će stan u Grčkoj, kako bi ovdje imali stalno prebivalište, rekao je, piše Jutarnji list.

Grčke vlasti još uvijek vode istragu o ubojstvu navijača Michalisa Katsourisa, koji se dogodilo prije 25 dana tijekom sukoba navijača Dinama i grčkih klubova Panathinaikos i AEK kod stadiona AEK-a.

Tamošnji mediji podsjećaju kako Hrvati i dalje tvrde kako su u Grčku došli s prijateljima, bez noževa i drugog oružja, kako bi gledali trening svoje momčadi.

– Ja samo volim sport, nisam dogovarao nerede. Došao sam u Atenu s prijateljima. Nisam znao da će doći toliko navijača. Sigurno je bilo 70 ljudi. Pokušavao sam pobjeći s mjesta događaja, ne znam tko je to organizirao. Studiram i trebao bih diplomirati u rujnu. Majka mi je umrla prije sedam godina, a otac je u zatvoru. Živim s mlađom sestrom. Prije mjesec dana mi je umro djed – prenosi Newsbomb izjavu 23-godišnjeg Hrvata J.L.

Krv pronađena na mjestu gdje su se dogodili incidenti nakon sukoba navijača u Novoj Philadelphiji pripada ubijenom Katsourisu, potvrđeno je policijskim očevidom. Sada se može utvrditi ne samo gdje je 29-godišnji navijač AEK-a izboden, već i put kojim se kretao dok se nije srušio.  

Prema riječima ključnog svjedoka, jedan od četvorice, koji su nosili obilježja Dinama, ubo je nožem u ruku Michalisa Katsourisa. Nije mogao prepoznati navijača jer je nosio kapuljaču. Tvrdi da je i sam zadobio udarac palicom po glavi. Slomili su mu ruku i nogu. U isto vrijeme pokraj njih je pala baklja, što je zaustavilo navijače iz Zagreba, pa su on i Michalis nastavili bježati i osloboditi se, tvrdi Aristides.

Grčki mediji pišu kako svjedočenje potvrđuje riječi odvjetnika Katsourisa Christosa Mavromatisa koji je prethodno ustvrdio da je smrtonosni ubod prethodio potjeri koja je prikazana na snimci. I to objašnjava crvenu stazu od Michalisove krvi.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba