Izgubila nekoliko tisuća eura

PREVARENA ZAGORKA: 67-godišnjakinja odlučila uložiti u kriptovalute, pa ostala kratkih rukava

Objavljeno: 29.08.2023. zagorjeinternational

Zagorska policija zadobila je jučer prijavu 67-godišnjakinje koja je u više navrata unazad godinu dana uplatila novac za kupnju kriptovaluta. Naime, temeljem prethodne komunikacije putem internetske aplikacije s nepoznatom osobom vršila je spomenute transakcije, a nakon uplaćenog iznosa od više tisuća eura ta osoba s kojom je dogovorila kupnju joj se više nije javljala, niti joj je vraćen novac.

Zbog toga je PU KZ poslala upozorenje za građane da budu oprezni, kako ne bi postali žrtve investicijskih prijevara. Osim što je samo ulaganje u kriptovalute rizično, postoji opasnost da ćete naići na počinitelje koji će vas pokušati prevariti ili ćete postati žrtve hakerskog napada. Budite sumnjičavi, dobro se informirajte i potražite nepristrani financijski savjet prije nego što nekom date bankovne podatke ili uložite novac.

Kako bi izbjegli takve prijevare, prije svega je potrebno biti sumnjičav prema svim ponudama koje nude nerealno visoke prinose u vrlo kratkom razdoblju – to je prvi i najočigledniji znak da se radi o prijevarnim namjerama.

Tijekom komunikacije nikome se ne bi smjeli dostavljati povjerljivi osobni podaci, fotografije osobnih isprava, bankovnih kartica, kao ni slati jednokratne zaporke aplikacija Internet bankarstva ni druge podatke za autorizaciju bankovnih transakcija.

Detaljnije upute policije možete pogledati OVDJE.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba