Koncerti, Ljetno kino 'Martin', kreativna radionica i još puno toga, a ulaz je besplatan

KLANJEC: Sutra počinje ‘Zagorje Etno Blues Festival’ i ‘Klanječko kulturno ljeto’

Objavljeno: 22.08.2023. zagorjeinternational

Udruga Kućni kolektiv i Kuća Klajn, Glazbeno-plesni studio “Ritam”, Gradska knjižnica “Antun Mihanović” i Kulturni centar Klanjec priređuju u idućim danima niz zanimljiv kulturnih događanja u okviru ovogodišnjeg ‘Klanječkog kulturnog ljeta’ koje kreće 22. kolovoza te ‘Zagorje blues etno festivala koji traje od 23. do 25. kolovoza. Uživajte u lijepim večerima kasnoga klanječkog ljeta, glazbi i umjetnosti, ali još više u društvu prijatelja i dragih ljudi. 

Zagorje blues festival

Već tradicionalno, novo izdanje ‘Zagorje blues etno festivala’ bit će u atriju Galerije Antuna Augustinčića, a kreće sutra u 20.30 sati. Autentični spoj poezije i bluesa s Kvarnera donose Riccardo Staraj & Midnight Blues Band. Riccardo Staraj je vokal, Vedran Mijić na basu, klaviru i saksofonu dok je Marko Sedlak na gitari.

Kvarnerski pisac i pjesnik Riccardo Staraj dobro je poznato ime iz kulturnih krugova Kvarnera. Napisao je 12 knjiga te je član DHK – ogranak Rijeka. Sklonost prema bluesu nosi ga u Ameriku na čijim je cestama, u pustinjama, urbanim centrima i na oceanima nalazio inspiracije za svoje kreacije. Njegova autorska glazba je kombinacija bluesa, funka, rocka i neizostavne poezije od koje se Staraj nikada ne razdvaja.

Ljetno kino ‘Martin’ i kreativna radionica


Zatim, u ponedjeljak 28. kolovoza u 20 sati, gost Gradske knjižnice bit će naš najpoznatiji meteorolog Zoran Vakula,  a u srijedu 30. kolovoza u 20 sati očekuje vas u Parku kuće Klajn nova večer pod zvijezdama i prava glazbena poslastica na koncertu s Lucijom Jelušić Šimatović, Ivanom Šimatovićem i Vokalnim kvartetom Sweet Harmony. Nastavlja se i program kreativnih radionica u Gradskoj knjižnici te Ljetnog kino ‘Martin’.

Početkom rujna očekuje vas i koncert domaćih kudovaca i Tamburaškog zbora Gaj iz Zaprešića, fenomenalni koncert “Put oko svijeta” Puhačkog orkestra “Lira” i još ponešto.

Ne propustite svratiti jer ulaz je besplatan za sva događanja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba