Jesenski upisni rok počinje za tjedan dana

U zagorskim srednjim školama ostalo još 128 slobodnih mjesta

Objavljeno: 13.08.2023. AB

Iako su još školski praznici, oni koji nisu upisali srednju školu iščekuju jesenski upisni rok. Podsjetimo, nakon ljetnog roka u zagorskim školama popunjeno je 88 posto kapaciteta, odnosno u devet srednjih škola kojima je osnivač Krapinsko – zagorska županija upisana su 1203 učenika te ima još 128 slobodnih mjesta.
Prema najnovijim podacima sa stranice upisi.hr, Gimnazija Zabok ima jedno slobodno mjesto u općoj gimnaziji, u jezičnoj šest, a u prirodoslovno–matematičkoj dva.
Srednja škola Bedekovčina ima još 11 mjesta u agrotehničarima, jedno za zidara, po četiri za tesare i poljoprivredne gospodarstvenike, devet za plinoinstalatere, 10 za zanimanje soboslikar–ličilac-dekorater i 18 za pomoćne proizvođače keramike.
U SŠ Konjščina ostala su tri mjesta za komercijaliste, dva za strojobravare i tri za vodoinstalatere, dok je u SŠ Krapina još 11 slobodnih mjesta u prirodoslovno–matematičkoj i sedam u jezičnoj gimnaziji, tri za elektromehaničare, pet za prodavače i po jedno za automehaničara i bravara.
Srednja škola Oroslavje još može upisati po jednog stolara i vodoinstalatera, SŠ Pregrada šest kuhara i osam slastičara, a SŠ Zabok tri prodavača i 17 učenika u eksperimentalnom ugostiteljskom programu.
U Srednjoj školi Zlatar za jesenski rok ostalo je šest slobodnih mjesta u općoj gimnaziji i jedno za tehničara za logistiku i špediciju, a ŠUDIGO Zabok ima još nekoliko mjesta u glazbenim programima te u sektoru likovne umjetnosti i dizajna.
Inače, jesenski upisni rok počinje 21. kolovoza prijavom obrazovnih programa. Konačne ljestvice poretka bit će objavljene 26. kolovoza, a potom slijede upisi.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba