ČAKOVEC: Gradonačelnica Cividini uputila čestitku ususret blagdanu Velike Gospe

“Neka nas uči snazi, da se uzdignemo više nego ikada kada je teško i pomažemo slabijima od nas”

Objavljeno: 11.08.2023. zagorjeinternational

Povodom nadolazećeg blagdana Velike Gospe, gradonačelnica Čakovca  Ljerka Cividini uputila je čestitku sugrađanima koju ovom prilikom prenosimo u cijelosti.

– Blagdan Velike Gospe po mnogočemu je poseban, a ponajviše po okupljanju i zajedništvu, velikom broju dobrih djela vjernika diljem svijeta te po pjesmi hodočasnika kojom šire pozitivu, mir i poštovanje. Trenuci su to u kojima se okrećemo našoj nebeskoj zaštitnici, pravoj učiteljici izvornih ljudskih vrlina i dobrote, uz želje za prosperitet, sigurnost i ljubav, za sebe i svoje najbliže. Od srca to želim i svim ljudima dobre volje.

Najveći blagdan Blažene Djevice Marije neka nam posluži kao podsjetnik da slijedimo prave vrijednosti, okupljamo se, podržavamo i slavimo sve što je dobro, te na tim temeljima gradimo našu zajednicu za generacije koje dolaze. Neka nas uči i snazi, da se uzdignemo više nego ikada kada je teško i iz te pozicije pomognemo slabijima od nas.  

Uz provođenje svojih običaja tijekom blagdana, iskoristite dan za molitvu, nesebičnost i odavanje počasti dostojanstvu žene, po uzoru na Mariju, ženi nositeljici života i utjehe te simbolu dobrote.Svim stanovnicima Međimurske županije i Čakovca koji svetkuju ovaj dan, želim sretan i blagoslovljen blagdan Velike Gospe, uz želju da uz svoje najbliže skupite snagu za sve izazove koje donosi ljudski i kršćanski život – poručila je gradonačelnica Cividini.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba