Hrvatska povijest i velikani u Europa Parku

MATE RIMAC: Najveći zabavni park u europi gradi dio posvećen Hrvatskoj s jednom posebnom atrakcijom

Objavljeno: 11.08.2023. zagorjeinternational

U Hvaru je sinoć izložen superautomobil Nevera Mate Rimca, a povodom izgradnje hrvatskog dijela unutar popularnog Europa-parka održana je i zajednička konferencija. Kako prenosi HRT, najavljeno je kako će izgledati najavljeni hrvatski dio i što će se sadržavati, a u njenoj izgradnji sudjelovat će i Rimac Grupa – prenosi Večarnji list.

Jedinstvena arhitektura

Najveći zabavni park na svijetu smjestio se u Njemačkoj u južnoj pokrajini Baden Wuerttemberg. Krasi ga jedinstvena arhitektura, zelenilo i moderna tehnička rješenja. Kakve sve radosti nudi sam park pogledajte ovdje, a što o svemu misli Mate pročitajte u nastavku.

– Europa-Park, najveći zabavni park u Europi i osam puta nagrađen kao najbolji zabavni park na svijetu, gradi najveći novi dio parka koji je posvećen Hrvatskoj, u cijelosti dio koji će replicirati na neki način hrvatsku arhitekturu i pokazati hrvatsku kulturu, Nikolu Teslu, naše druge izumitelje. Najveća atrakcija bit će posvećena Neveri i firmi Rimac gdje ćemo zajedno napraviti “roller coaster” koji će demonstrirati performanse – ubrzanje, snagu automobila koju će moći svako iskusiti od šest milijuna posjetitelja koji dođu tamo godišnje – ispričao je Rimac.

Novi dio parka osvrnuti će se na bogatu hrvatsku povijest i naše velikane.

– Želimo približiti ono što radimo u Hrvatskoj, a i hrvatsku povijest i naše izumitelje koje ima, hvala Bogu, dosta, ne samo Nikole Tesle, da širok krug ljudi koji dođu u Europa-Park mogu vidjeti, iskusiti pa ih potaknuti i da dođu u Hrvatsku – dodao je Mate. 

Digitalno i zeleno

Suradnju Europa-parka i Bugatti Rimca i Rimac Grupe komentirao je i premijer Andrej Plenković koji se trenutno također nalazi na Hvaru, povodom čega je održan i zajednički sastanak.

– Lijepo je da se upravo ta suradnja radi s tvrtkom Rimac, i zbog inovacija i zbog sjajne kombinacije digitalnog i zelenog. Tako će sam Park biti obogaćen ponudom i to na jedan kreativan način, kako to gospodin Rimac i kao proizvođač najbržih električnih vozila, a ujedno i jedini proizvođač automobila u Hrvatskoj, može učiniti – poručio je premijer Plenković.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba