Vozači oprez - provodi se pojačani nadzor brzine u cijeloj Hrvatskoj

IZ POLICIJSKE BILJEŽNICE: U Oroslavju je jučer bilo itekako burno

Objavljeno: 11.08.2023. zagorjeinternational

Zagorski policajci su u Oroslavju proteklog dana imali pune ruke posla. Kako smo već izvijestili, prvo je pronađena ručna bomba u šumi u Andraševcu te je ona uz poseban nadzor uništena kontroliranom eksplozijom. Podom se dogodio frontalni sudar koji je prouzročio pijani vozač (27) pod utjecajem alkohola od 1,86 promila, tako što se nije pridržavao desnog ruba kolnika već je vozilom prešao u suprotni trak u kojem se kretao 47-godišnjak. U sudar je vozač (27) zadobio lakše tjelesne ozljede te je zadržan na daljnjem liječenju u OB Zabok. Protiv njega je podnese optužni prijedlog zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Iz Policije također ističu kako su jučer zabilježene dvije prometne nesreće s materijalnom štetom.  

U razdoblju od 3. do 4. kolovoza, nepoznati počinitelj je u Krapinskim Toplicama na parkiralištu oštetio parkirano osobno vozilo koje je u vlasništvu poduzeća. Poduzeće je tim činom oštećeno za nekoliko stotina eura.  

Uz sve navedeno, evidentiran je i jedan prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Ovu priliku su iskoristili iz PU KZ kako bi podsjetili da se provodi pojačani nadzor brzine kretanja vozila u sklopu ROADPOL – mreže prometnih policija država Europe, na području cijele Hrvatske. Trajanje pojačanog nadzora je do 13. kolovoza.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba