Nemaju ni odvjetnika ni prevoditelja, a konzulat im se ne javlja

GRČKA: Sedmero ‘Boysa’ izbodeno – ne pružaju im liječničku pomoć?!

Objavljeno: 10.08.2023. zagorjeinternational

Nastavlja se istraga navijačkih nereda u Ateni uoči susreta AEK-a i Dinama u kojima je jedan grčki navijač smrtno stradao. U ovom trenutku se u grčkom pritvoru nalazi preko 90 navijača iz Hrvatske koji čekaju sudski postupak, a detalji koje doznaje portal Index iz krugova u Ateni su jezivi.

Iako se spominjalo da su izbodena tri Bad Blue Boysa, ispostavilo se da njih sedmorica imaju ubodne rane (od čega ih samo jedan ima njih sedam) te su još najmanje dvojica pogođeni signalnom raketom. U ovom trenutku, prema istom izvoru, u stanici su i nije im pružena adekvatna liječnička pomoć, piše Index.

U ovom trenutku je nejasno zašto ti navodi nisu bili dostupni javnosti s obzirom na to da su iz policije curile informacije o nekim drugim događajima iste večeri. U grčke medije je čak dospjela i snimka koja pokazuje kako grčka policija prati kolonu hrvatskih navijača, ali se detaljniji podaci o ozlijeđenima još uvijek ne znaju.

Takvi podaci bi ukazali na to da su grčki navijači koristili noževe, ali se podaci o tome ne mogu pronaći ni u jednom dostupnom izvještaju  Osim toga, izvor nam javlja da su im uskraćena i druga osnovna prava poput hrane.

Problem, kako Index doznaje, nije samo s policijom i njihovom komunikacijom. Bad Blue Boysi koji se ne nalaze u pritvoru već nekoliko dana bezuspješno pokušavaju dobiti hrvatski konzulat u Grčkoj, ali im se odmah spušta slušalica.

Naime, Boysi još uvijek nemaju odvjetnika. Iako su Grci jučer objavili kako im je jedan dodijeljen po službenoj dužnosti, taj je priznao da ne zna “ništa o ovom slučaju”. U međuvremenu se navijače na ročišta izvodi bez odvjetnika, ali i prevoditelja.

Grčka se u dosadašnjem dijelu postupka pokazala vrlo neorganiziranom. Već je sedam visokih dužnosnika policije smijenjeno, a ključne informacije variraju od medija do medija.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba