Grčki mediji javljaju crne vijesti

VIDEO: U uličnim sukobima s ’Boysima’ poginuo domaći navijač (22), a za život se bori 17-godišnjak

Objavljeno: 08.08.2023. zagorjeinternational

Navijač AEK-a (22) preminuo je nakon sukoba s BBB-ima u Ateni, tvrde grčki mediji Gazzetta i Sport24.  

Kako smo ranije izvijestili, unatoč zabrani prisustva gostujućih navijača na utakmicama trećeg pretkola Lige prvaka između aktualnog hrvatskog prvaka Dinama i grčkog AEK-a, dio navijača zagrebačkog kluba doputovao je u Atenu, gdje će se danas u 20.45 sati odigrati prva utakmica.

Gazzetta piše da je navijač preminuo nakon uboda oštrim predmetom. Grčki medij navodi da je hitna pomoć prebacila mladića u bolnicu, gdje su se liječnici borili kako bi mu spasili život. Uz njega je ondje bilo još nekoliko ozlijeđenih navijača, dok je njih šest “u očaju, držeći se za lice i stalno pričajući na telefon”, čekalo da vide što će se dogoditi s pripadnikom njihove skupine, navodi Gazzetta.

Grci navode da je ozlijeđeno još osam osoba među kojima i 17-godišnjak. Pišu i da su hospitalizirana tri Grka i pet Hrvata. Navode i da grčki 17-godišnjak ima teške ozljede mozga nakon udarca kamenom u glavu. Prema njihovim informacijama o stravičnim događajima, uhićeno je 96 osoba, a uhićeni su odvedeni u tzv. GADA-u odnosno glavnu policijsku upravu gdje su na ispitivanju, piše Jutarnji list.

Grčki medij opisuje da su ozlijeđeni navijači bili rašireni i po krevetima u hodnicima, a “vrata operacijske sale stalno su se otvarala i zatvarala”. Među ozlijeđenima bilo je Grka i Hrvata, ističe Gazzetta, navodeći da je u Atenu došlo više od 150 hrvatskih navijača.

Gazzetta je objavila kako su navijači Dinama organizirano, u koloni automobila, stigli u Grčku. Prema njihovim policijskim izvorima, navijači su uočeni i za njih je bilo spremno osiguranje, “no čini se da su se organizirali jer su se razbježali po dolasku u grad”.

– Izbila je žestoka tučnjava, koristili su molotovljeve koktele, palice i druge predmete”, tvrde Grci, dodajući da je potom stigla policija koja je suzbila incident i uhitila 83 osobe. “Privedeni su i ispitani kako bi se pronašla osoba koja je ubola preminulog i kako bi se razjasnili detalji slučaja – dodaju.

Kako podsjeća Index, UEFA je prije nekoliko dana upravo zbog straha od nereda zabranila dolazak gostujućih navijača u Grčku i Hrvatsku, a ista zabrana vrijedit će i za navijače Hajduka jer splitski klub 18. kolovoza očekuje utakmica u Solunu protiv PAOK-a.

– S obzirom na odluku UEFA-e, za prvu utakmicu 3. pretkola UEFA Lige prvaka AEK – Dinamo koja je na rasporedu u utorak, 8. kolovoza s početkom u 20:45 h po hrvatskom vremenu neće biti prodaje ulaznica za hrvatske navijače. Isto tako u uzvratnoj utakmici u Zagrebu, 15. kolovoza također neće biti prodaje ulaznica za gostujuće navijače – javili su tada iz Dinama.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba