Stotine vojnika i vatrogasaca u velikoj akciji

FOTO: Vodostaj Drave počeo je padati, no u Podravini je bila duga noć

Objavljeno: 08.08.2023. zagorjeinternational

Prošla je neprospavana noć tijekom koje su se stotine vojnika, vatrogasaca, civilnih zaštitara i lokalnih stanovnika hrabro suprotstavljali poplavama u Podravini. No nažalost, rezultirajuća šteta je ogromna. Voda je poplavila mnoge domove, polja te je oštetila ceste i radne strojeve duž područja od Šoderice i Legrada do Novog Virja i Pitomače.

Dobra vijest je da nije bilo ljudskih žrtava i da je vodostaj Drave konačno u opadanju. Nakon postizanja povijesnog rekorda od 616 centimetara u ponedjeljak u 17 sati, vodostaj se u utorak u 6 sati smanjio na 601 centimetar – navodi Danica

Najteže pogođena područja u koprivničkom dijelu Podravine uključuju jezero Šoderica u Općini Legrad, Starogradsku ulicu u Sigecu u Općini Peteranec, Dravsku ulicu u Drnju, Botovo te naselje Gabajeva Greda u Općini Hlebine.

Neki stanovnici su privremeno evakuirani, a očekuje se nastavak opadanja vodostaja Drave tijekom utorka. Unatoč izazovima, važno je istaknuti zajednički trud koji će biti uložen kako bi se obnovila pogođena područja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba